2021-02-15 462 views
噚日喺銅鑼灣經過一家新開冇耐嘅點心舖頭,見佢裝修都幾好,我就同太太想試下新嘢,於是就入去試,都有好多款唔同嘅點心,我哋叫咗雨前龍井,叫咗點心有蘿蔔春捲,不過春捲外皮有啲油, 但係脆嘅, 蘿蔔 好甜冇苦味, 佢有一個 黑毛豬 芥蘭98蚊, 有啲貴 ,但係都 爽口,不過肉碎就少咗啲, 另外個和牛燒賣都可以試下, d 木魚鋪咗喺上面幾有特色, 和牛 幾好食, 另外有一個素食叫做炸 鱔 ,其實係啲冬菇, 但係攞到出嚟嘅時候個餸真係好似 鱔嘅 ,上面仲放咗啲 刨薑絲, 賣相又靚, 甜咗少少,可能我同我太太都唔係好鍾意太甜,但係個味道其實都係有香口又好味, 好彩有 刨薑絲 去中和返啲甜味 ,有一個餐牌冇嘅餸叫做西班牙蝦西多士, 個職員介紹我哋試下 呢個多士,嚟到熱辣辣, 個多士係脆口嘅, 個職員會教我哋點樣食,配合埋個 蝦膏醬汁幾好食, 不過我太太就唔鍾意點醬汁,佢淨係要入面嗰兩粒蕃茄 同埋多士一齊食都好好味 啲員工service都幾好,佢地見你杯茶冇喇,佢地會幫你斟, 又會同你傾下偈, 再配合埋佢哋嘅環境, 餐具擺設 ,琴日我同太太都食得好開心
2021-02-14
$250 (Breakfast)
Celebration
Valentine's Day