2023-12-10
呢間係主打牛肉嘅點心店,亦都有不少特色點心,店舖比較多遊客,而用餐時間只有一個鐘,飲茶來講我覺得比較趕急—————————————————————🍴 蔥花炸兩腸粉 ($28) 炸兩炸得好好,非常之脆,就算放咗好耐都仲係好脆,甜醬同麻將嘅比例啱啱好,呢個竟然係有驚喜!😋 美味指數: 7.5/10—————————————————————🍴 酥皮焗叉燒包 ($32) 個酥皮比較失望,一啲都唔酥脆,皮係比較林,不過叉燒包嘅餡反而有驚喜,咬落去果下爆曬啲汁出嚟,好多餡同埋叉燒味都好香😋 美味指數: 7/10—————————————————————🍴 蜜瓜炸鮮奶 ($32) 蜜瓜味嘅炸鮮奶真係第一次食,好特別,亦都好大嚿,食咗一舊已經覺得好滯,炸皮做得唔錯,鮮奶嘅蜜瓜味比較重,鮮奶味反而冇乜,我比較鍾意普通嘅炸鮮奶😋 美味指數: 6/10—————————————————————🍴 鴛鴦燒賣($32) 鴛鴦燒賣係包括兩粒豬肉燒賣同兩粒牛肉燒賣,豬肉燒賣好大粒,非常彈牙,以牛肉燒賣就似牛肉球,入邊會有馬蹄,牛肉味都幾香,值得一試😋 美味指數: 8.5/10———————————————————
—————————————————————
🍴 蔥花炸兩腸粉 ($28)
😋 美味指數: 7.5/10
—————————————————————
🍴 酥皮焗叉燒包 ($32)
😋 美味指數: 7/10
—————————————————————
🍴 蜜瓜炸鮮奶 ($32)
😋 美味指數: 6/10
—————————————————————
🍴 鴛鴦燒賣($32)
😋 美味指數: 8.5/10
—————————————————————
🍴 豉汁鳳爪排骨飯 ($35)
排骨飯嘅飯底比較淋,啲飯似係落得太多水,同埋唔知點解係偏油,不過鳳爪同排骨份量都足夠嘅
😋 美味指數: 6/10
—————————————————————
🍴 木瓜雪耳湯(細) ($10)
普通老火湯嘅味道,都幾多渣,有雪耳、木瓜、瘦肉
😋 美味指數: 7/10