2024-11-07 130 views
朋友喜歡素食,帶我到了一間位於佐敦與柯士甸道交界嘅小店。「我行我素」 ,主打素食同生酮飲食,餐廳面積不大,亦非走華麗裝修嘅路線。但氣氛懷舊cozy,星期五六日晚上更有liveband 🥁🎸現場音樂表演,通過音樂聯繫志同道合的朋友,有誠意,有理念,值得支持💪!餐廳食物選擇不少,Lunch Set 包黑啡/茶一杯, 或飲品$45或以下 +$20。 加$10更可享餐湯或沙律。純素全日早餐 $118健康豐富,感覺食到食物嘅原材料 :牛油果、鷹嘴豆、薑黃椰菜花,自家製薯餅、黑醋藜麥沙律、素炭黑包等,食材新鮮,卡路里零負擔!秋天的童話漢堡配手工薯條 $98素漢堡包配料獨特,因時而食:充滿醬汁的紫洋葱,配上秋梨和蔬菜,juicy 得來又感受到秋天的清爽,難怪取名「秋天的童話」🍁巴斯克焦香芝士蛋糕 $58芝士蛋糕芝士味不算太濃,但質感細密綿滑。”Crossroad“ 文成文蔚 轉角 遇到愛 $78以金色小碟盛載,飲品以熱情果和檸檬為基底,倒入蝶豆花後,慢慢變為紫色,既浪漫又充滿儀式感!Chan Chan Mojito $78麻煩給我的愛人來一杯Mojito薄荷 + rum, 好refresh, 配手
朋友喜歡素食,帶我到了一間位於佐敦與柯士甸道交界嘅小店。

純素全日早餐 $118

秋天的童話漢堡配手工薯條 $98

巴斯克焦香芝士蛋糕 $58

芝士蛋糕芝士味不算太濃,但質感細密綿滑。

”Crossroad“ 文成文蔚 轉角 遇到愛 $78

Chan Chan Mojito $78
麻煩給我的愛人來一杯Mojito

薄荷 + rum, 好refresh, 配手工薯條同吃更感清新。

MONICA - Cherry Bomb $55
櫻桃小丸子果汁

櫻桃果汁顏色漂亮,味道甜厚。

Type of Meal
Lunch