2019-11-04 215 views
今次同朋友黎到何文田搵食,我地見到有間有品味既cafe,啲餐檯係有雲石紋,影野食既相特別靚!如果唔係商場鋪 其實都幾有外國風格。呢間意大利式Cafe,見到展示櫃內的意式包頗吸引,點了一個焦糖洋蔥蘑菇+蕃茄醬意大利包。包的Size很大,有一個男士手掌大,意大利包口感一般都是乾乾的,焦糖洋蔥蘑菇汁較多,還加了橄欖油,易咬口,是切好一小塊的,不是一大塊夾在包內。蟹肉橄欖油白酒忌廉汁意粉,重點係個醬汁度,將蟹肉精華發揮得極點,而且蟹肉拆左出黎,份量非常多啖啖肉,而且意粉彈牙,整體相當夾。甜品係檸檬批,批底夠脆又夠香口,而檸檬醬汁酸度剛剛好,最面層既忌廉微微焦香,係不錯既效果。整體黎講,餐廳味道不錯,店內非常乾淨舒適,裝修亦睇得出店主很有心思經營,如果食連鎖式餐廳偶然食到有點悶,不仿試下一這些小cafe,靜靜地享受。