2018-09-12 932 views
今晚唔係好肚餓,本身諗住去食譚仔,又有諗過起啟田街市出面掃街, 最後男友話不如試下新野,就決定食個最輕便既常餐啦✨個門口都幾靚幾搶眼,拎左飛仔好快就有位✨8點幾都幾旺,周圍好多人都叫餸食飯,望落算幾大碟。野食選擇都幾多,又有泡飯,鋸扒,意粉,常餐等等~✨諗住叫蕃茄湯,點知話無晒~~~ ✨佢d 特飲都幾吸引,諗住叫紅豆冰,點知又無晒紅豆.....真係夠luck😵✨熱情果玫瑰花茶(+$6):本身都好鍾意熱情果,估唔到mix 埋玫瑰花係幾清香,酸酸甜甜好開胃,我幾鍾意。✨鬼佬鴛鴦(+$6):好立克同華田飲得多,兩溝真係無諗過😆本身覺得要加6蚊都幾呻笨,自己每樣叫杯,起個口入面浪埋一齊咪得。✨不過飲落又幾好飲,平時單獨飲總係覺得好甜,而家係華田味又帶點好立克既香,原來係好夾,下次可以試下自己兩溝👍~咮🤫✨我地兩個都叫常餐,多士叫左走烘底。。。佢居然張單幫我打=========>走包🤢真心笑左。。。最後追番番黎~~個包無烘之下感覺有點乾,唔夠鬆軟。✨炒蛋唔錯,外面黃金,內裏都算滑。✨招牌蜜汁叉燒湯意($42): 湯底清甜唔錯幾好味,不過連埋意粉食就唔係好入味,都係搭通粉會好食d~~✨叉燒

✨個門口都幾靚幾搶眼,拎左飛仔好快就有位

✨諗住叫蕃茄湯,點知話無晒~~~

熱情果玫瑰花茶

鬼佬鴛鴦

✨炒蛋唔錯,外面黃金,內裏都算滑。

✨叉燒有6,7 塊,食落好瘦,不過好彩中間有少少肥膏輕輕痴住,也不致於太難過。蜜汁方面就唔係好重,如果呢個用上" 招牌" 二字,我覺得其實係好一般。

✨金牌沙嗲牛肉公仔麵($42): 好少食沙嗲牛~個湯搭公仔麵,好食過上面個意粉,不過我覺得唔夠惹味 同d 麵偏腍。如果轉出錢一丁唔知效果會唔會好d, 但就要加4蚊。 個牛有點削削地,不過咁既價錢都唔會有咩牛味🤔相比下我覺得叉燒好食d, 湯底就沙嗲勝。

✨上菜速度都好快,不過服務感覺有d 甩碌~~~下次都想試下叫餸食飯。今餐野食就一般般,特飲我覺得唔錯,可以一試。

熱情果玫瑰花茶
鬼佬鴛鴦