2016-09-04 881 views
雲吞麵走蔥,招牌雲吞快靚正無甩拖!大大粒巨形雲吞剛剛好塞得入我櫻桃小嘴,原隻海蝦好爽喎,不過咸左一點點,豬肉香口泛著微微甜美肉汁。鮮蝦雲吞,招牌雙殺,不過雲吞一哥地位已不保,個人覺得韮菜餃更勝一籌!幸好雲吞都好食,大大隻爽蝦加結實豬肉,係咸左少少啫。湯汁清徹見底,氣味芬芳,淺嚐一口略淡。幸好有勁香辣辣椒油打救,爽爽幼麵掛上大量辣椒肉夾著湯汁連雲吞衝入口,百味交雜,撞得精彩,滿意啊!鮮牛肉韮菜餃撈麵走蔥,幫襯成仔記都好幾年喇,睇住佢味道一次比一次差,只有勁香辣多肉辣椒油無變過,食咁多次最差既一次!師傅您係咪有心事呢?而且賣相可怕,真係太求其,亂糟糟的堆埋算數。腍劈劈滑潺潺超乸牛肉,唔係新鮮牛肉架咩?仲要外暖內凍,好高技巧喎!幼麵爽口,何解黏黏地又溶溶地?懶得過冷河?韮菜餃,睇唔出裡面熱騰騰,成粒啪入口,一咬爆破!淥到起水泡喇,但勁好味,肉汁菜汁都澎湃,滿分!我食到韮菜都只係近幾個月既事,以前一食就反胃,依家大愛!招牌韮菜餃梗係要買黎打邊爐啦!真材實料,份量滿滿,包得肥嘟嘟又脹卜卜,十分可愛誘人。皮薄滑滑餡又靚,大量甜甜菜汁混入微量豬肉香,爽嫩中又有少少咬口,好味非常!韮菜餃撈麵走蔥,藝術

韮菜餃撈麵走蔥,藝術我識條鐵咩,師傅想點?雜亂無章,完全唔識欣賞,執執去好喎,求其掉晒落碟一堆垃圾出比我,咁都得?太肉酸喇麻?睇唔過眼,您唔執就等我自己執靚先影相。

韮菜餃好香甜,仲將蝦粒混入韮菜之中,蝦又爽爽甜甜。真材實料,份量滿滿,包得肥嘟嘟又脹卜卜,十分可愛誘人。

皮薄滑滑餡又靚,大量甜甜菜汁混入微量豬肉香,爽嫩中又有少少咬口,好味非常!蝦籽清湯勁香勁濃有點咸,幼麵有點黏但爽,撈上大量自家勁辣辣椒油,冒住汗食刺激又夠 high!

食完成仔記超級勁渴呀,條脷好唔舒服,即刻走去飲可樂都無效!莫非係碗清湯?我全部飲晒喎,應該唔會豆漿掛?
雲吞麵走蔥
雲吞麵走蔥