2023-03-29
火鍋之友帶我去 #尖沙咀 嘅狂野麻神食台式麻辣火鍋!地點喺尖沙咀Isquare 對面。餐牌主打台灣麻辣火鍋,除左招牌麻辣鍋仲有花膠鍋;台式食物台式鴨血、千層豆腐、手打貢丸等!裝潢以黑灰型格風,卡位濶落舒適!🔥狂野海鮮二人餐 $288/位 🥣我地揀麻辣鍋鴛鴦湯底 - 麻神麻辣湯同冬瓜瑤柱湯;麻辣湯頭以藥材秘製,入口惹味香麻順喉,配料鴨血同凍豆腐;冬瓜瑤柱湯清香味濃,入口滋潤!🥩牛肉盛:有牛頸脊、牛胸爽、牛根膜、一口牛同封門柳;牛頸脊油脂均勻,色澤亮麗!封門柳肉質紥實香口,一口牛肉味香濃、牛胸爽口感爽脆!牛筋膜職員建議煮30分鐘以上,煮後肉嫩口感有D似牛腩。🦐海鮮拼盤:有新鮮鮑魚、北海道大元貝、海蝦、大蜆同花甲等;鮑魚鮮味彈牙,海蝦扎實爽口、大蜆肉鮮甜,全部海鮮都好新鮮!🥟精選火鍋配料:有自家手打貢丸;可愛嘅花花造型,口感軟嫩,香菇滿滿,好食!🥬七色菜籃:有生菜、蕃茄、南瓜、粟米、冬菇同金菇等,新鮮爽脆!🍜烏龍麵:最後食返個烏龍麵,口感爽彈帶點煙韌,十分完美!🧋飲品點了水果菜,清甜可口又有多種水果,仲可解辣!狂野麻神麻辣火鍋 地址📍:尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
🔥狂野海鮮二人餐 $288/位
🥟精選 火鍋配料:有自家手打貢丸;可愛嘅花花造型,口感軟嫩,香菇滿滿,好食!
🍜烏龍麵:最後食返個烏龍麵,口感爽彈帶點煙韌,十分完美!
🧋飲品點了水果菜,清甜可口又有多種水果,仲可解辣!
狂野麻神麻辣火鍋
地址📍:尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓