2024-05-31 1107 views
應該係我食過最有米味嘅米線🤭 點解搬咗舖先知有呢間湖南米線嫁,不過遲到好過無到,因為呢個米線嘅辣係辣得嚟好香🥹 完全係食完想再食‼️1️⃣ 湖南麻辣牛肉米線🐮正宗煮法嘅湖南米線,所用嘅米線味道甚至乎口感同坊間經常食到嘅米線都係唔一樣嫁🫣呢到嘅米線比較爽口,初次食嘅朋友仔可能覺得呢啲叫硬身,但呢啲先係正宗嘅湖南彈牙米線😋麻辣牛肉就迎合返香港人嘅飲食習慣變得大嚿啲同埋份量都多啲,牛肉本身就辣,湯底辣而香,超好味😍~2️⃣ 自創麻辣五花腩米線🐷唔講都唔知佢哋嘅湯底有成五十幾款嘅香料同新鮮嘅豬骨,每晚熬煮出嚟,夠晒濃郁,色香味俱全🤘🏻 米線都唔使怕浸得耐會嗦水,有著香濃米味嘅米線加埋獨家秘製嘅煮法,就算係嗌外賣拎返屋企食都唔驚變淋😚而五花腩嘅份量勁多勁多,接近食到最尾都仲有🤭 肥瘦均勻,入口即溶,唔會有好油膩嘅感覺,亦都煮到好入味🫰🏻 3️⃣ 小食🥢係唔食會後悔系列🥹 呢度分別有雞腎、雞心同埋肥腸,事前功夫做得好,完全無腥味或者異味💯肥腸一定要試下,因為係每日新鮮運到,而且入面都唔會話好多肥膏,食落係爽口的🤭

1️⃣ 湖南麻辣牛肉米線🐮

2️⃣ 自創麻辣五花腩米線🐷