2021-11-17 705 views
獅子山下是老公成長嘅地方,特別有感情㗎 ,今日佢又帶我嚟食懷舊嘢啦!好開心。豪園麵家(現崇山)環境好光潔,有室內同室外,我們選室內進食,侍應生好有禮貌遞了餐牌給我們慢慢選擇。就連枱上嘅餐紙都印有獅子山好靚呀。我們嘅獅子山下老字號,傳統美食新文化。先來兩碗老火湯,蟲草花豬骨湯好足料,入口熱騰騰㗎,味道濃郁。淨雲吞$36~雲吞有七粒,仲有幾條菜心添,湯底鮮甜,雲吞裏嘅蝦大大隻,本人鍾意加一啲酸醋 一同進食,一粒粒食,一流。😋👍黑椒薯仔牛柳粒$98~牛柳粒好淋又大粒,配上黑椒辣辣地好惹味,再加一啖白飯正到不得了啊!連薯仔粒都咋到好脆特別外皮都好香脆,有蜜糖醬甜味。推介😋👍腊腸排骨煲仔飯$88~排骨臘腸煲仔飯,懷舊的味道,家的味道,新鮮排骨啖啖肉,仲有長長嘅臘腸好薄片,最緊要係啲飯呀!配甜豉油不得了,熱騰騰 兩碗走唔甩,仲有飯焦呀一定要食埋,好有兒時嘅味道。推介😋👍凍擰茶$10~食到咁上下都係忍唔住嗌返杯茶餐廳嘅凍檸茶,咁就完滿喇。😉😁

就連枱上嘅餐紙都印有獅子山好靚呀。

我們嘅獅子山下老字號,傳統美食新文化。

淨雲吞$36~

黑椒薯仔牛柳粒$98~

腊腸排骨煲仔飯$88~

凍擰茶$10~

食到咁上下都係忍唔住嗌返杯茶餐廳嘅凍檸茶,咁就完滿喇。😉😁

2021-11-15
Type of Meal