2021-12-27 31 views
同老婆慶祝紀念日,諗住比個驚喜佢,就book 左銅鑼灣一間日式西餐廳Chimpz 帶佢食好野。餐廳雖然唔係好大,但佈置好有特色,顧名思義,以猩猩做背景,好別緻又好playful 。一坐低,就有職員好有禮咁比個籃我地放d 隨身物品,同好有細心咁講解食物。我地都幾肚餓,第一要左個厚切黑毛豬鞍架配香煎菠蘿及袍子甘藍,豬鞍d 肉汁鎖住好juicy,肉質鮮嫩,肉香突出。真係會回頭再食。之後我地再叫左個香煎北海道帶子配黑松露燴意大利飯,呢個水準可以話好出色,十分驚喜。帶子勁大鮮味,d飯既黏度拿捏得好好,入口好有層次,滲出黑松露香。小食方面,我地叫左黑松露薯條,香脆無比。另外就叫左蜜糖芥末雞翼,蜜糖味夾埋香口既雞翼,好搶口。我地既飲品係百香果梳打同蘋果梳打,但杯墊仲會發光,好得意。呢個餐廳無論服務同食物都好有heart ,又近地鐵站,誠意推薦。

我地既飲品係百香果梳打同蘋果梳打,但杯墊仲會發光,好得意。

2021-12-20
Type of Meal