2018-04-30
記得好耐之前想同朋友high個tea 之後甘啱樓下經過望上去 幾特別 就上佐去 果時系舊鋪 未搬新鋪不過太full 又無限時 又太餓 於是就冇等落去 影咗幾張相就走了。😢兩個月前嘅新鋪同堂姐上到去 可能太晏 9點幾 已經last order佐又冇得入 於是又走了~😫直至今次 閑日 收工即刻同朋友過嚟 上去15分鐘前打佐個電話問有冇位 好彩仲有。😆入到嚟環境幾舒服的 揀佐個近窗邊嘅位 有隻貓咪系地下行嚟行去 有幾隻就瞓佐系凳到😽 好可愛。然後岀去嗌嘢食,嗌佐個拉麵沙津餐🍜,豆腐芝士蛋糕🍰同一壺玫瑰洛神花熱茶。拉麵餐嘅肉丸🍡有點普通,脆脆就幾特別幾有咬口,不過拉麵太淋又太碎。沙津份量就有點少,覺得這個餐的價錢有點兒貴。🥗另外豆腐芝士蛋糕不錯的,幾入味。而茶就會有蜜糖俾你自己去溝埋一齊,如果唔溝就會有啲難入口。🍵最後,整體來說環境不錯幾舒服 不過啲凳就睇你揀邊張坐haha。如果要同朋友吹吓水又鍾意貓咪 可以考慮上嚟呢度 不過吾好預啲嘢食分量多喔🤪