2022-08-03
.@whitehse.cwb (銅鑼灣).呢間銅鑼灣嘅Cafe其實之前一直心思思想去.. 因為一開始佢哋係主子friendly.. 作為狗奴才嘅我哋👦🏻👩🏻其實好想帶佢地去..但.. 因為香港地.. 大家都知..而家已經唔可以帶🐶了🥹但.. 唔緊要今日我哋拍拖拖❤️去呢間位於銅鑼灣嘅超夢幻Cafe..無論係裝潢.. 嘢食類型.. 擺盤.. 格調.. 我都覺得非常有誠意..真係一個非常適合大家打卡 影靚相嘅地方🥹.1.二重奏煙肉芝士短官麵 $1439/10.我哋一致覺得係好味嘅首先 芝士味係香濃嘅.. 熱辣辣上盤嘅時候 係足到可以做到拉絲😛 口感係剛剛好的creamy度 你feel到漿口 但絕對唔係overwhelmed果款我鍾意食短管麵多過意粉 因為佢口感煙韌d suppose會比較膩口嘅口味但食完我哋一致覺得都唔會覺得滯🤤 煙肉份量都make sense至少我覺得佢唔會浪費quota煙肉芝士mood嘅你我覺得可以一試.2.紙醉金迷 $2089.2/10.單單個賣相已經贏曬..靚到我真係唔捨得破壞佢..📷好飽好滿足😆.第一眼見到紫色嘅Risotto我以為係紫薯口味 原來係新鮮紫椰菜花打碎
@whitehse.cwb (銅鑼灣)
呢間銅鑼灣嘅Cafe其實之前一直心思思想去..
但.. 因為香港地.. 大家都知..
而家已經唔可以帶🐶了🥹
但.. 唔緊要
今日我哋拍拖拖❤️
去呢間位於銅鑼灣嘅超夢幻Cafe..
真係一個非常適合大家打卡 影靚相嘅地方🥹
煙肉芝士mood嘅你
我覺得可以一試
2.紙醉金迷 $208
9.2/10
單單個賣相已經贏曬..
靚到我真係唔捨得破壞佢..
📷好飽好滿足😆
第一眼見到紫色嘅Risotto我以為係紫薯口味 原來係新鮮紫椰菜花打碎同忌廉一齊熬成
所以creamy之餘同上.. 係唔會膩🫡
口感方面有Risotto的顆粒感.. 煙韌度我就覺得適中 還好..味道方面.. 咸香味比較出..
有埋面頭嘅海鮮一齊入口 就真係夾好多..
香草蒜蓉芝士焗大蝦誠意滿滿 我哋係真係覺得新鮮 彈牙又入味.. 🦐 有埋青口都會覺得豐富d
我會覺得佢係一個好特別嘅餐點 味道方面我唔會覺得特別驚艷.. 但係幾與眾不同 會令你味道可以試試平時比較少食開嘅combo..🤤 📷滿足度就爆燈..
3.蝶豆花茉莉茶 $45
玫瑰花釀紅茶 $45
9/10
兩款對於少甜控 我會覺得啱啱好.. 睇到卡路里大家都會知道..真係唔甜..
溫馨提示.. 記得攪完先飲..
兩杯我會更加推薦玫瑰紅茶.. 因為玫瑰味真係好出🌹
但蝶豆花真係好Jable 🌸
其實綜合 環境 嘢食質素 賣相等等.. 雖然佢嘅價錢同一般Cafe定價係稍微高咁dddd🤏
但我覺得其實非常合理..
大家得閒可以睇睇佢嘅餐牌..
真係每一款都好特別
好精心..