棉登徑.因為大個咗之後都再無出黎蒲,好多club既棉登徑已經變咗一條日本食街!行到街尾見到間食日式串燒既居酒屋🏮門面好有橫濱嘅中華街既感覺!店入面都唔係好大,好似日本既串燒小店咁!店員安排我地坐喺吧枱,可以望住師傅烹調料理♥️但果個位置確實係有少少熱🤣有冇同師傅一樣望住個串燒爐🔥一般串燒都係大概30-60左右唐揚小池魚Fired Pond Fish $48原條炸既小魚仔,雖然係有骨但係完全炸得好香脆,完全屬於送酒之物!呢個時候應該叫返round啤酒🍻!可惜既係我唔飲酒🤣!厚牛舌 $52美國安格斯牛小排 $58豚肉酒盜芝士卷 $48五花腩 $38豚肉秋葵卷 $38雞尾 $38雞肝 $34雞腎 $38雞皮 $36自家製免治雞肉棒 $48田樂豆腐 $28最鍾意係佢嘅厚牛舌,夠晒厚但唔會好硬,係好爽又夠味口感又好正!牛小排熟度岩岩好,唔會燒到好乾,裏面仲係好軟熟嘅紅色肉仲好juicy,佢啲嘢唔會好似出邊啲全消咁剩係得孜然粉嘅味!個酒盜芝士卷勁正,入邊嘅芝士溶溶地好順滑既口感,令人想食完一舊又一舊☺️整體來講全部串燒都會食到自身材料本身嘅味,唔會太多多餘嘅調味!而且店裏面嘅環境日本感都好濃厚,掛住日

一般串燒都係大概30-60左右

雞腎 $38
雞皮 $36
自家製免治雞肉棒 $48
田樂豆腐 $28

整體來講全部串燒都會食到自身材料本身嘅味,唔會太多多餘嘅調味!而且店裏面嘅環境日本感都好濃厚,掛住日本d居酒屋可以黎搵下佢!仲有原來網上訂位係有折,蠢左😫

2021-12-06
  • 厚牛舌