2018-11-18 69 views
天氣凉咗少少最啱食火鍋。今日同朋友去咗食依間一人食嘅鍋,見佢晚市餐廳full哂應該好唔錯。Menu鍋嘅種類選擇都算多,而且有詳細列明有咩材料。每人大約$120左右。雖然臭臭鍋係招牌鍋,但我怕自己食唔慣,所以就冇叫到。想食清淡d冇咁肥就叫咗個藥膳羊肉鍋。可以跟佢推薦撈醬,但個人覺得鍋個湯底已經好入味,唔點醬油都可以。藥膳羊肉鍋一如menu上寫到,材料好豐富,羊肉湯底唔羶,有淡淡嘅藥材味。雖然每樣食材得大概三、四件,但好彩夠多,每樣食d其實都夠飽。羊肉片不過不失,唔會有太多脂肪太肥。其他食材尚算新鮮。隨鍋附送嘅粉絲,想飽肚嘅話應該要叫飯朋友點嘅黑麻油雞鍋。黎到之後見到面頭好多公仔麵絲既物體, 睇翻menu先知佢係台灣米線。因為拖得太耐先食,d米線越黎越漲...越黎越多...建議大家儘早食 如果唔係就好似食唔完😂

Menu

藥膳羊肉鍋

羊肉片不過不失,唔會有太多脂肪太肥。其他食材尚算新鮮。

隨鍋附送嘅粉絲,想飽肚嘅話應該要叫飯