2013-08-14 5710 views
今日多得尤特賴死唔走,我地呢一班打工仔多左日假期,訓到晏一晏先起身,好爽!落樓已成12點幾,又見餓,於是去附近商場揾食,除左連鎖飲食集團既快餐店﹑壽司店同酒樓有開外,仲有呢間全區唯一一間韓國燒烤。(雖然大本營個 food court 都有,但唔係任食呀好似)以前漢陽樓都算係長龍店嚟架,話哂得佢一間嘛,自從二期開多左好幾家食店後,漢陽樓就唔駛排了,除左因為大家多左選擇外,我諗係因為佢期間加過價,而食物質素並未因貴左而又突出左掛。不過今日難得有空檔,我地就諗住大吃一頓呀!(查實係樓下牛肉火鍋放題沒開=P)平時夜晚自助餐係會有炒蟹既,中午就冇,不過冇所謂,因為我懶剝蟹。但同時亦冇唔醃既靚牛肉,好似牛仔骨咁,可以食出佢牛味,冇法啦!中午平成50蚊,食物梗有分別既,還好佢今日醃左既牛仔骨幾好味。其他食物都係大路既煙肉﹑紅腸﹑腸仔﹑醃左既豬頸肉﹑豬扒﹑雞翼等。之前呢度既魷魚好好味架,今日差左。反而佢既壽司有八爪魚,望同食落去都靚,唔錯。亦有幾款熟食,如豉油雞翼﹑炒肥牛﹑豬腳薑﹑白灼蝦﹑炒青口﹑炒飯等,好似有一兩款湯,仲有少許所謂韓式小食,亦有沙律﹑甜品如糕點﹑橙﹑涼粉同平雪糕。夏桑菊﹑豆漿同菜蜜任

亦有幾款熟食,如豉油雞翼﹑炒肥牛﹑豬腳薑﹑白灼蝦﹑炒青口﹑炒飯等,好似有一兩款湯,仲有少許所謂韓式小食,亦有沙律﹑甜品如糕點﹑橙﹑涼粉同平雪糕。夏桑菊﹑豆漿同菜蜜任飲。要提既係凍肉既火腿燒燒佢幾好味架!午餐好似食90分鐘,$98加10%,即$108一位,還好啦!如果提供埋生菜俾人包肉吃更佳!
各式燒肉
靚靚牛仔骨
2013-08-14
$108 (Lunch)
靚靚牛仔骨