而家天氣轉涼最岩就係打邊爐✨平時打邊爐都好鬼嘈好難傾計,今次呢間樓上既火鍋店就完全岩朋友聚會傾計啦😍除左環境寬敞,仲有獨立房添✨我地叫左味菜胡椒豬肚湯底拼潮州雙拼湯,潮州湯底印象更深刻,巨量紫菜豆腐肉碎,同埋都幾少地方有,未放肉前我地仲就咁當湯飲🤤好清新鮮甜,夠晒原汁原味~炸蝦餅(甜酸醬)未上湯底前叫定呢個炸蝦餅,外皮炸到金黃香脆,蝦餅口感彈牙,保留到蝦肉鮮味嫩滑,簡直係開左我個胃口😋招牌手切牛頸脊(例)有大有例,例牌都好夠兩人食👍🏻手切厚薄適中,手工切割保留了返牛脊肉原汁原味同細膩口感,同埋牛味好香濃,色澤都好靚高質,必叫❗️西班牙黑豚肉呢個配豬肚湯底就一流啦😍脂肪紋理豐富,一啲都唔鞋口呀~自制四寶丸蝦丸、墨丸、牛丸、鯪魚丸可以一次過試晒😝個人最愛蝦丸同鯪魚丸!全部都夠晒彈牙。韭菜餃最中意食既餃除就係韭菜餃啦味道夠濃之餘帶少少微辣,香味又比其他既蔬菜餡香味更突出,所以見到有一定叫🫶🏻
而家天氣轉涼最岩就係打邊爐✨
平時打邊爐都好鬼嘈好難傾計,
今次呢間樓上既火鍋店就完全岩朋友聚會傾計啦😍

除左環境寬敞,仲有獨立房添✨

炸蝦餅(甜酸醬)
未上湯底前叫定呢個炸蝦餅,
外皮炸到金黃香脆,蝦餅口感彈牙,
保留到蝦肉鮮味嫩滑,簡直係開左我個胃口😋

招牌手切牛頸脊(例)
有大有例,例牌都好夠兩人食👍🏻
手切厚薄適中,手工切割保留了
返牛脊肉原汁原味同細膩口感,
同埋牛味好香濃,色澤都好靚高質,必叫❗️

西班牙黑豚肉
呢個配豬肚湯底就一流啦😍
脂肪紋理豐富,一啲都唔鞋口呀~

自制四寶丸
韭菜餃