2019-07-07 113 views
店舖唔算大, 得幾張枱, 不過都多人幫襯, 好快都坐滿曬😲 重點係一行入去成間舖要頭都係筍既氣味😂, 其實我本身都唔係一個筍既愛好者, 不過呢個氣味可以証明呢間餐廳既食物都係真材實料😎桂林米粉-乾伴($38)桂林米粉其實即係米線😂本身個粉都跟左唔少配料, 例如: 肉末, 酸豆角, 花生, 蔥花, 酸辣筍, 不過本身我食花生所以走左花生🤔 我覺得佢既肉末可以多返少少, 因為個粉食落有D乾🙊 我朋友話好似我果碗仲臭過佢果碗😂 因爲我朋友果碗係螺螄粉, 不過我本身既體質唔太食得筍, 所以俾曬我朋友食, 佢話D筍好好食, 好入味😎柳州螺螄粉(湯)($48)同樣地呢個粉都有配唔少既配料, 螺螄肉, 肉末, 酸豆角, 脆花生, 蔥花, 酸辣筍, 黑木耳, 脆腐竹😌 湯既粉相比之下出色過桂林米粉, 而且螺螄粉夠彈下, 再配埋咁多款既配料, 十分惹味🤩三味爽脆魚皮(原價:$48) (跟餐:$38)出面已經好少見呢款撈魚皮🐟有兩隻味, 一款酸辣, 一款係酸, 魚皮好彈牙, 兩款既味道都好正, 好開胃🤰🏾 我覺得絕對值得一試⚠️餐廳位置有少少難搵, 佢寫就係係威達商業大廈, 但係其實佢係係商業大廈既左手邊

桂林米粉-乾伴($38)
桂林米粉(乾撈)

柳州螺螄粉(湯)($48)
柳州螺螄粉

三味爽脆魚皮(原價:$48) (跟餐:$38)
三味爽脆魚皮

⚠️餐廳位置有少少難搵, 佢寫就係係威達商業大廈, 但係其實佢係係商業大廈既左手邊行多4個舖位就會見到
2019-07-06
$75 (Lunch)
桂林米粉(乾撈)
柳州螺螄粉
三味爽脆魚皮