2024-11-09
呢間優質西餐廳令我留下深刻印象。一踏入店內,舒適寬敞嘅空間配合溫馨嘅氛圍,帶來放鬆愉悅嘅用餐體驗。今日我地特意品嚐咗餐廳嘅精選牛排、三文魚牛油果他他同一口牛舌心,每一道菜式都展現超卓烹飪技藝。首先上枱嘅係牛排。切開外層焦香酥脆嘅表皮,內裡呈現嫩滑多汁嘅粉紅色,咬落去肉質柔軟鮮嫩,帶有淡淡煙熏香氣,真係人間美味。配以清脆新鮮嘅時蔬同特色醬汁,增添層次感同風味,令呢道招牌菜色出色。接住上嚟嘅係三文魚牛油果他他。魚肉鮮嫩滑溜,配搭清新酸甜嘅牛油果泥,更添多重口感。精心擺盤嘅各色蔬菜,有助打造出色彩繽紛嘅視覺效果,令人垂涎欲滴。最後享用嘅係一口牛舌心。肉質柔軟入味,濃郁風味襯托出豐富嘅層次感,再配合外圍金黃酥脆嘅麵糊,齒頰留香,一口接一口欲罷不能。整體嚟講,呢間西餐廳無疑係一處難得嘅美食天堂。從精選食材到細膩烹調,再加上周到嘅服務,都展現出佢哋對品質嘅堅持。我肯定將來會再嚟光顧,一嚐更多驚喜佳餚。