2018-08-16
喜歡食生蠔嘅我,今日開完OT就到公司近附嘅餐廳「Marine Seafood Bar & More」獨自享受一餐!位置十分方便, 位於觀塘駿業街52-56號中海日升中心1樓A舖。其實離觀塘地鐵站不遠, 觀塘MTR站 (Exist A2) , 步行幾分鐘就到。 首先見到生蠔低至$9 起一隻, 好抵呀! 我梗係要叫番半打來試吓啦! 即開即食嘅生蠔(Pacific Rock),非常鮮甜,肉質爽囗帶有少少creamy嘅囗感, 海水味亦唔會太重,我喜歡! 之後就叫咗個用竹炭材料製成嘅《芝士和牛竹炭漢堡 $138》, 外型黑色, 都幾型仔, 仲好大巨型㖭! 中間夾著厚厚和牛、 香濃芝士同蕃笳等。 材料非常豐富,味道仲好夾, 仲有薯條作伴碟,實在太好了。 薯條炸得香脆,仲份量不少, 熱辣辣,非常美味!整體嚟講,食物質素好好,價錢合理, 環境舒適, 可以再試!
薯條炸得香脆,仲份量不少, 熱辣辣,非常美味!
整體嚟講,食物質素好好,價錢合理, 環境舒適, 可以再試!