2018-05-06 90 views
成日經過呢間老街都同老公話想試,但係出面成日都排長龍,咁難得同老公假期午餐食得早,所以提早去搵晚餐食😁原來五點幾老街唔駛排隊,仲唔嗱嗱聲入去試😆環境來講好有台灣風味,播嘅全部係台灣歌星嘅歌,我同老公都好enjoy 可能因為早嘅關係,晤駛等又唔逼人正講番D食物,台灣鋪頭最緊要試佢嗰啲滷肉飯便知龍與鳳😏因爲去台灣嘅滷肉飯,隨便一間都好好食,呢間老街我同老公都覺得個滷肉味道有八成似台灣嘅正宗味道👍🏻佢另外加左D粟米同紅蘿蔔粒,令到齋肉嘅一碗飯變得健康D🤣另外因爲太多小食想食,所以就只叫咗個大滷肉飯冇併其他野,小食嘅每一樣都非常美味,尤其是我呢個豆腐怪,見到炸豆腐同皮蛋豆腐簡直同老公搶食吖😆😆最驚喜係個青瓜喎,酸酸甜甜好開胃呀又爽口,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻老公order個面底都好煙銀👍🏻👍🏻面底有九成同台灣一樣,牛肉又夠淋,又入味,牛筋又夠骨膠源嘅感覺麻辣湯底唔算太辣,對於我呢個濃味人來講,係好味道😋下次黎就要試吓佢啲小香腸😏
可能因為早嘅關係,晤駛等又唔逼人

另外因爲太多小食想食,所以就只叫咗個大滷肉飯冇併其他野,
最驚喜係個青瓜喎,酸酸甜甜好開胃呀又爽口,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
麻辣湯底唔算太辣,對於我呢個濃味人來講,係好味道😋
下次黎就要試吓佢啲小香腸😏
2018-05-05
$107 (Dinner)