2022-12-13
📍#迪士尼 皇室宴會廳#羊羊在大嶼山#羊羊在離島之前去咗迪士尼,張卷包咗$140 dining credit,要係指定餐廳用🍴有中菜西餐,但全部都係快餐😂於是揀咗係旋轉木馬附近嘅餐廳,呢間似food court🎠咩國家都有,韓式日式都有🤣落單類似ikea咁,係餐廳落好單,就會即刻有人整(其實一早整好,係組合返俾你)再放係餐車,自己推去俾錢同揾位坐😗突然覺得自己係落難公主,咩都要人家親力親為(誤)🥲🍲人參燉雞湯套餐 $180呢個餐可能係全個樂園性價比最高,大份到兩人share都可以👯套餐包咗一大碗原隻人參雞湯、一碗卡邦尼年糕、一大碗白飯、一小碗泡菜同一杯汽水,所有嘢都可以share,甚至乎一個食年糕一個食飯都仲得🤗味道方面唔期望同專門店睇齊,但足料,真係有人參仲成碗湯好重人參味🤩🍗烤雞套餐(半隻)$160套餐包咗薯條同餐飲🍟可惜薯條係凍,寒風中仲要食冷飯菜汁🥶唔通我係賣火柴的小女孩先真🥺(誤)烤雞又真係幾好食,係滑同暖的,同埋幾入味😋
#羊羊在大嶼山
#羊羊在離島