2021-02-18
#開工大吉 開工第二日繼續馬不停蹄去見客!今次喺 #北角 七姊妹道附近,上次路過已經好想試下客人公司對面間王牌冰室!店舖門面好大,而且喺正大馬路,遠遠已經被懷舊霓虹燈牌吸引住!今次夾啱時間可以去食個快lunch ! Go Go go ! 茶記我來了!🥚🥛🍤🍚 特濃牛乳炒滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯($64)黎得梗係要食招牌菜,特濃牛乳炒滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯賣相靚仔,炒蛋好滑,蛋味同牛乳味都好平均,配料有爽口彈牙大蝦同大大件厚切叉燒,叉燒夠淋又香肉味!最後加埋少少香蔥甜醬油雙重美味!係一碗大滿足嘅招牌菜!🍜🍳王牌常餐 - 王牌特濃沙嗲牛肉公仔麵,配牛乳炒蛋,丹麥多士 ($48)先講我其實係為左個”特濃” 沙嗲牛肉公仔麵而黎,對佢有所期待!一夾起個公仔麵就知佢不得了! 沙爹汁好掛麵🍜 味道真係特!濃!薄片牛肉唔會太淋有咬口好味!公仔麵煮得剛剛好唔會漲哂,配牛乳炒蛋一樣好味濕濕地唔油炒得唔錯! 丹麥多士都好香。絕對推介愛沙嗲牛肉嘅人黎食!最後想讚下店員好有禮貌又親切!值得再來!
🥚🥛🍤🍚 特濃牛乳炒滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯($64)