2009-05-15
15-5-2009以前0係銅記食過素刺身覺得幾得意 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1914262), 知道旺角有間同類型食店, 又貪玩0黎試試, 還掂之前睇過食評好似都唔差. 3:xx pm 0黎到, 諗住叫一客小食加一份雜錦壽司乜都試 d, 點知落完單女店員走出來一句「無壽司飯呀, 所有壽司都無喇」, 唯有淨食「芝士蟹柳春卷」($18) 及「三文魚刺身」($32).春卷原來一客得一條 (開二), 真係... 幼身春卷賣相似足沙爹王的脆蝦棒, 入面就係「卡夫」味芝士及「麵粉」蟹柳, 味道可以預計, 不過熱熱的春卷皮竟然可以唔脆, 唔係即叫即炸? 沙律醬亦離奇地淡口, 食到 R 晒頭又皺晒眉頭.「三文魚刺身」就無得頂咁難吃 -- 「三文魚」係大豆製品, 咬落頗似擦膠, 仲要帶點「出水」及溫溫吞吞, 同「元」字頭迴轉店轉了幾圈都無人認購的極唔新鮮「葷」三文魚有 9 成相似, 好唔好食你話呢? Wasabi 係牙膏, 不過豉油仲嚇人, 溝了好多水, 味道怪異又帶點腥 (???), 我去了「
「三文魚刺身」就無得頂咁難吃 -- 「三文魚」係大豆製品, 咬落頗似擦膠, 仲要帶點「出水」及溫溫吞吞, 同「元」字頭迴轉店轉了幾圈都無人認購的極唔新鮮「葷」三文魚有 9 成相似, 好唔好食你話呢? Wasabi 係牙膏, 不過豉油仲嚇人, 溝了好多水, 味道怪異又帶點腥 (???), 我去了「明記」迴轉店 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=116604)?
食到一頭煙, 環境衛生亦麻麻0地, 不過都未夠店員們「極品」,「柄埋」吹水唔執檯之餘, 我同女店員講0野時佢係眼尾都唔 saau 我一眼, 真係「禮貌」至極 -- 定係我唔夠靚仔?
丟低 $50 逃離現場, 0拿0拿0拿係咪衰呢, 貪玩到咁, 而家玩出禍喇!