2016-04-09
玩味創意日餐 AMAZAKE好多年冇嚟過安慶台,記得嗰陣時安慶台有好多啊夜場,估唔到原來依度都開咗一間好可愛嘅日式餐廳AMAZAKE,但睇佢個logo已經知道佢玩味十足。先點了DIY Sushi Platter 壽司盛 二人前上枱已經好吸引,有壽司飯,紫菜,三文魚,拖羅碎,玉子,蟹柳,青瓜等等,自己鍾意點整都得,材料也十分新鮮,同一班朋友食最開心!你睇下我整得幾豐富!自己DIY 真係好好玩啊!收費係$250抵玩又好食前菜點了辣枝豆平時經常食枝豆嘅我,第一次食用辣汁拌的枝豆,味道特別又夠搶口,分外吸引!章魚丸子用上大大粒的八爪魚,口感十足,彈牙得很,沙律醬配燒汁味道配搭一流,令我想起在沖繩,在街邊吃了一個很印象深刻嘅燒章魚丸!一位型男幫我整章魚丸啊!仲有呢個豚肉餃子,超級好食食!食餃子最緊要係皮薄料靚,而且煎得香脆配上餃子汁一流呀!肉汁夠多,煎得香脆可口!甜薯薯條但但係個賣相已經十分吸引!呢度嘅薯條係用上番薯整嘅,所以食落去同平時食嘅薯條分別超級大,咬落去呢就有帶少少甜,而且好大條,又炸得夠脆。再配上沙律醬直頭係無敵只需要用粒五分鐘嘅時間已經比我地全枱清曬薯條Cocktail我重點咗個限
好多年冇嚟過安慶台,記得嗰陣時安慶台有好多啊夜場,估唔到原來依度都開咗一間好可愛嘅日式餐廳AMAZAKE,但睇佢個logo已經知道佢玩味十足。 先點了DIY Sushi Platter 壽司盛 二人前
章魚丸子
仲有呢個豚肉餃子,超級好食食!
甜薯薯條
Cocktail 我重點咗個限定嘅清酒雞尾酒,味道清新易入口,女生們一定會愛上!真係用得幾足料,所以唔係好飲得嘅女生們,唔好因為佢咁好飲咁易入口而大大啖啊! 飲嘢有得食嘢有得環境開陽又舒適, 絕對係中環區一個happy Hour , 晚餐好選擇