2023-12-11
📍悉尼樂園今次搵左間玩味十足既樓上cafe,裝修設計都以灰暗為主。牆上既壁畫,最引起我注意既係詭異既米奇老鼠🐭甚至連啲擺設,都充滿時代感,有別於其他既打卡cafe🤣🦞喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉 $148睇得出擺盤上幾用心,啱曬我用黎打卡📸一共有4隻大蝦🍤食落幾脆口既!最正既係醬汁,佢哋用左喇沙龍蝦汁,喇沙帶點辛辣既味道🌶️幾惹味,辣得過癮!而長通粉就吸收曬啲醬汁,亦都相當掛汁😌令人食完一啖又一啖🤤醬汁昇華左成道菜既味道👅🎃南瓜蟹肉燴飯 $138食到淡淡既南瓜味,完美將南瓜蓉同飯互相融合,口感會偏水份重,食落較creamy! 😋最後放左好多蟹肉絲係燴飯上面做點綴,蟹肉都新鮮既,增添左口感!好怕食到啲南瓜味過重既南瓜燴飯,呢碟就啱曬我口味,以清淡為主~🥖白酒忌廉藍青口配法包 $78青口既數量幾多,雖然唔係好大隻,但勝在味道既清甜~而法包既口感幾特別,似食緊油炸鬼🤣配埋白酒忌廉汁一齊食又幾好食喎,醬汁較creamy,而白酒味偏淡~不過真係要趁熱食,否則凍左就變得好油膩🫣🍑Peach1664 Cocktail $80平時飲開1664啤酒🍻今次點左呢杯比較特別既水蜜桃味🍑既cocktail,味道甜甜地
📍悉尼樂園
🦞喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉 $148
🎃南瓜蟹肉燴飯 $138
🥖白酒忌廉藍青口配法包 $78
🍑Peach1664 Cocktail $80
平時飲開1664啤酒🍻今次點左呢杯比較特別既水蜜桃味🍑既cocktail,味道甜甜地~另外仲加左青檸,更加清新!
🏖️Sex on the Beach $80
呢杯水果味更加重,飲到有菠蘿🍍、檸檬、橙既甜味~仲加左少量藍莓作點綴,甜甜地幾易入口😋
📍 悉尼樂園 (銅鑼灣)
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室
#銅鑼灣 #悉尼樂團 #cafe #玩味十足 #喇沙龍蝦汁 #白酒忌廉藍青口配法包 #cocktail #1664 #beer #啤酒