2023-04-02
西環附近開咗一間好有特色嘅店舖,約咗個朋友試吓! 😛餐廳位置香港大學站地鐵站B2出口 行3分鐘就到 餐廳樓高兩層,特色擺設無處不在 , 玩味十足!首先送上餐前小吃粟米片~非常好吃,夠脆!叫咗兩碟小吃~薰衣草櫻花薯條🍟炸得非常香口,幼身長形,配上黑松露醬汁 ,忍唔住係咁食!千杯不醉單骨雞翼🍗用上單骨,非常方便進食,酒味比較少,配上XO醬汁,又唔會太辣,好正!龍蝦沾麵 🦞龍蝦半隻,蝦肉爽口彈牙,配上日本拉麵製成嘅沾麵 同埋非常濃厚嘅龍蝦計,飽肚又好食!嚟到啲咁relax嘅餐廳,當然要叫酒!叫了杯cucumber baba🍸 , 用上青瓜 、薄荷葉、檸檬汁等等炮製而成 仲有啲朱古力喺杯邊,飲落去好refreshing❤️最後要咗個甜品迷幻蘑菇🍄上枱之時用上一個大蓋,侍應將個蓋拎開之後,煙霧離漫,朦朧之中好友迷幻嘅感覺~賣相非常精緻,打卡之選!蘑菇用上士多啤梨同芒果雪芭,中間係朱古力🍫,仲有少少辣,非常之特別!呢間餐廳裝修好特別,處處都係打卡位,食物質素又有驚喜,同朋友傾心事又夠私隱度,值得一來!
首先送上餐前小吃粟米片~非常好吃,夠脆!
叫咗兩碟小吃~
薰衣草櫻花薯條🍟
炸得非常香口,幼身長形,配上黑松露醬汁 ,忍唔住係咁食!
千杯不醉單骨雞翼🍗
龍蝦沾麵 🦞
嚟到啲咁relax嘅餐廳,當然要叫酒!
最後要咗個甜品迷幻蘑菇🍄
賣相非常精緻,打卡之選!