2021-07-25
舖頭主打Mookata泰式燒烤火鍋😆同時可以點 泰式小菜、泰式粉麵餐、小食!滿足到不同食客需要👍🏻食完決定出個100%自費自發真食評🥰120分鐘任飲任食泰式燒烤火鍋($259)••••••一次意外地睇到九泰嘅相😍即刻好有興趣😆同一時間又有得燒烤又有得邊爐🥘好興奮!任飲任食包啤酒,特飲例如椰青龍眼冰有需要可另嗌。💰要加一,性價比不算特別高,但綜合服務、食物質素、環境舒適度,整個用餐體驗小編覺得滿意😊會二訪🛋舖頭光猛感覺乾淨,加分✅🥗一坐底就送上酸酸甜甜開胃青口沙律+餃子,青口充滿香料味道好食😛🥟餃子就普通啦😅放上烤爐烘返熱先食會好啲😂另送上幾粒肥膏開烤爐用🥓🧂醬汁就兩隻,火鍋醬+豬頸肉醬,okay嘅,都係正常泰式feel🫕湯底有 清湯/船河/冬蔭功 三款選擇,同行朋友唔食辣,揀左深色船河湯底,食唔出咩味講真😂可能冬蔭功會濃郁啲🥩食材推介- 豬牛雞羊有齊,唔少得丸、菜、粉麵,總括選擇不算海量- 美國牛肩胛!每一碟都好滿意🤤牛味濃✅肥瘦適中✅有一定厚度及口感,烤肉、火鍋都啱食,絕對係回本首選😜- 安格斯肥牛 相對牛肩胛較瘦較有咬口- 豚肉似豬梅肉片,口感鬆軟嫩滑- 腩肉薄切唔會太heavy,
食完決定出個100%自費自發真食評🥰
120分鐘任飲任食泰式燒烤火鍋($259)
••••••
🛋舖頭光猛感覺乾淨,加分✅
🥩食材推介
- 豬牛雞羊有齊,唔少得丸、菜、粉麵,總括選擇不算海量
- 安格斯肥牛 相對牛肩胛較瘦較有咬口
- 豚肉似豬梅肉片,口感鬆軟嫩滑
- 腩肉薄切唔會太heavy,油脂豐富煎起特別香特別惹味
- 雞肉正常OK,起碼唔柴唔韌
- 帆立貝燒到微焦都幾香
- ❌牛舌超難咬超韌
- 食完仲送上三小杯甜品,椰青肉大菜糕,清清地好味喎☺️
👨🏻🍳服務good。當日係平日,食客不多,店員好好,幫忙將兩張枱拍埋可以鬆動啲,又經常幫忙加湯,上菜速度快。無人等位下,無催交枱last order,2小時後無趕人走😀非常人性化,讚👍🏻雖知道客少唔代表 店家一定比你遲交枱遲走,絕不要當成理所當然😌😊
九泰秘制炸蝦餅($68)
••••••
散叫炸蝦餅,有別於出面街食到嘅結實彈牙口感,熱辣辣九泰炸蝦餅入口綿密啲,唔沾醬更食得出蝦鮮味🤩