2017-07-07 173 views
應約到長沙灣食飯,人生路不熟,原來食店就在黃金附近,估唔到呢個地段會有韓國菜。小店的門面都幾特別,好多粉色韓文,睇得出係心思之作。店內模仿家居的感覺,都幾得意。有一幅上有三個好chill girls同卡通韓食,睇黎sister Korean cafe 個名就係甘黎。餐牌的設計都係充滿玩味,好有趣。食物整體的味道不俗,韓食中偏向輕口味,迎合到大眾。賣相好特別,十分有心思。漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯,聽落個名好激動。但食落不肥膩。賣點絕對係星形的賣相,同Oppa親自0係我地面前炒的心思。飛機醬缸醃蟹有很香好原始的海鮮味,感覺不會太膩。泡菜蠔仔煎餅,唔太辣而加上洋蔥,同傳統韓食有點點不同。簡單的食店,價錢相宜,食得出的是一番心思同誠意。點點玩味為食客帶黎唔少樂趣。

小店的門面都幾特別,好多粉色韓文,睇得出係心思之作。

店內模仿家居的感覺,都幾得意。

餐牌的設計都係充滿玩味,好有趣。

飛機醬缸醃蟹有很香好原始的海鮮味,感覺不會太膩。

泡菜蠔仔煎餅,唔太辣而加上洋蔥,同傳統韓食有點點不同。

2017-06-05
$200 (Dinner)