2017-12-21
行開尖沙咀,寶勒巷有好多嘢食,見到呢間幾有趣嘅餐廳之前有一排,好興自己燒小丸子,見熱潮開始退減應該冇咁多人,即刻去試下過下癮坐低見到檯面已經有一個個窿窿燒小丸子,好興奮叫咗燒小丸子,大阪燒,玉子燒同埋燒肉嘢飲嚟咗先,一杯凍檸茶,一杯凍檸水,都幾有茶記嘅水準之後小丸子嘅材料都嚟咗我哋嗌咗洋風芝士小丸燒,所以唔係八爪魚,而係有切到八爪魚形狀嘅腸仔,芝士,同埋啲脆米佢有張說明教你點燒,雖然睇住,但係我哋都唔記得落料,好彩有店員睇返我哋要點做燒到咁上下轉佢90度,再落啲漿8粒完成好似玩完一舖以前online嘅燒小丸子game咁燒完可以吉落自己隻碟度,再瘋狂落燒汁,沙律醬,紫菜,好好食又好好玩腸h仔係廚師腸嚟嘅,overall嚟講芝士味唔濃,不過自己加醬汁可以再調味,加分大板燒啲材料好靚,佢呢度叫做御好燒,我哋叫咗個泡菜豬肉,都係有啲fusion嘅感覺撈好哂啲材料,倒哂落去,再放上幾片豚肉,賣相好吸引因為有泡菜,所以好似比隔離檯個塊更深色,帶少少橙橙地,唔會話好鹹,泡菜亦唔辣,鐘意食泡菜嘅真係不妨試下另外叫咗個玉子燒,店員同我哋講話有新口味出可以試下,係櫻花蝦玉子燒,貴$10我哋見今餐都冇叫到海
之後小丸子嘅材料都嚟咗
燒到咁上下轉佢90度,再落啲漿
8粒完成好似玩完一舖以前online嘅燒小丸子game咁
撈好哂啲材料,倒哂落去,再放上幾片豚肉,賣相好吸引
我哋見今餐都冇叫到海鮮類,就即管試下
玉子燒燒得好香,帶有微微嘅焦香,入面嘅蝦份量都幾多,帶有鹹香
兩種日本嘅食材擺埋一齊味道有驚喜!
食完啲小食類都係未夠飽,係時候食返正餐
叫咗兩款燒嘅嘢,一個係蜜糖黑胡椒豬腩肉,另一盤係野菜盛
店員見我哋張枱有啲細,又擺哂電話個啲立雜嘢,特登推咗格細車係隔離放住啲未燒嘅食物,幾好嘅安排
我哋叫咗碗飯share
肉方面調味好簡單,食到甜甜哋嘅蜜糖味,黑胡椒反而唔會太濃,亦都唔辣
燒肉第一下都幾多煙但好juicy,但係我哋都好快放埋啲菜落去
有蟲草花,金菇,本菇,雞脾菇,南瓜,翠玉瓜,同埋調味用牛油
有肉食又有蔬菜食成件事好balanced,不過略嫌蔬菜調味唔係好夠