2023-05-08
玩味神秘電話亭☎️置地文華東方酒店有間隱藏係MO Bar既酒吧,間bar要經MO Bar既樓梯上去,見到個電話亭就係啦😂呢間Bar比較細,所以多人就會比較嘈,幾有氣氛🤣但講野就要大聲啲啦😂唯一要彈既就係座位比較少,雖然今次好好彩咁坐到梳化位,但多人少少就真係會冇位😂「Cocktail」《Please don’t tell $162》呢杯幾好飲,都見幾多人叫,佢係幾易入口,加左honey,甜甜地但又唔會太甜👍🏻《P.B.J $198》呢杯有啲失望,唔覺有Peanut butter and Jelly既味🤔《Mezcal Mule $198》呢杯偏Smoky,但又估唔到幾易入口,可能加左青檸,熱情果同青瓜,飲落幾清爽👍🏻《Passion-tree $178》呢杯幾好飲,熱情果味重,飲落酸酸甜甜咁,雖然話有開心果foam,但飲落唔多覺😂「Mocktail」《One Love $118》呢杯無酒精既加左柑桔🍊同檸檬🍋,飲落比較清新👍🏻《The Ancient $118》呢杯都係冇酒精既,相對冇咁甜,唔錯😗「Food」《Typhoon Shelter dog $188》好食,加左蟹肉,配上蒜蓉蛋黃
置地文華東方酒店有間隱藏係MO Bar既酒吧,
「Cocktail」
Cocktail
《Please don’t tell $162》
《P.B.J $198》
《Mezcal Mule $198》
《Passion-tree $178》
「Mocktail」
《One Love $118》
呢杯無酒精既加左柑桔🍊同檸檬🍋,飲落比較清新👍🏻
《The Ancient $118》
呢杯都係冇酒精既,相對冇咁甜,唔錯😗
「Food」
《Typhoon Shelter dog $188》
好食,加左蟹肉,配上蒜蓉蛋黃醬,味道幾夾,麵包烘得幾脆身,外脆內軟👍🏻
Typhoon Shelter dog
《PDT Cheese burger $268》
呢度既burger都係用Impossible meat黎整,一開頭食落都唔覺佢唔係肉,不過食食下啲豆味就開始岀黎,始終豆味較重,個人都係中意食真肉多啲🤣如果可以多個選擇就好🙈
PDT Cheese burger
PDT Cheese burger
麵包烘得好好,少少脆得黎又好軟熟,上面有少少青椒片同粟米脆片,餡料唔算特別多,但當小食既話幾好食,會幫你切四份方便進食🙈
Chilli dog
《Takoyaki tots $148》
呢個章魚燒薯粒好好食,勁上癮,平時唔係特別鍾意食薯粒都食晒,炸得好脆身,係會忍唔住係咁食😂個人覺得好食過腸粉味,冇咁咸🙈
Takoyaki tots
《”Cheung Fun” Tots $148》
呢個薯粒係腸粉味,同平時啲腸粉一樣,加左海鮮醬,花生醬,甜辣醬同白芝麻,味道偏咸少少🤏🏻但個薯粒一樣咁好食😋
”Cheung Fun” Tots
「Dessert」
《Cheesecake with Schlag $100》
份Cheesecake係送既,配左少少Cream,啲Cream加左少少檸檬皮,幾香又唔膩,因為有杯野飲漏左單,佢就好唔好意思😂雖然我地好飽,但對佢地既服務真係值得一讚👍🏻
Cheesecake with Schlag
整體對呢間酒吧好滿意,絕對係會回頭既一間Bar✨服務都非常好,尤其係叫Ken既嗰位Bartender👍🏻因為我哋想坐梳化位,佢都好好咁提我地,如果之後多人嚟嘅話冇位可能要轉位,不過黎左兩次都冇需要轉位🙈
Please Don't Tell
中環皇后大道中15號置地文華東方酒店大堂