2023-04-02 685 views
餐廳係灣仔同銅鑼灣中間,第一次去嘅時間,覺得好似行極都未到咁,「山旮旯」真係無改錯名,食完覺得好食,已經encore左幾次,其實都唔係咁遠😂 餐廳除左有西餐,仲有泰式小食,小炒,甜品等等,多元化選擇。。忌廉芝士蟹肉螺絲粉 $138忌廉同芝士味都好濃,螺絲粉做到掛汁效果。蟹肉份量都幾多,撈埋一齊食好好味。。炸啤酒薯條 $78用啤酒做炸漿特別外脆內軟,仲有好多隻醬揀。咸蛋黃/黑松露/ 甜椒牛油果/芝士煙肉/蜜糖芥末/泰式甜辣醬。試過黑松露同蜜糖芥末,兩隻都好味😋。黑椒蜜糖薯仔和牛粒 $108用穫仔上,食落好有鑊氣。和牛粒好淋好易咬,薯仔外層煎香左,入面軟淋。黑椒加蜜糖甜甜地好惹味。。燒豬頸肉 $48豬頸肉切得比較薄,炸得好乾身,唔會成口油膩感,調味唔錯,推介。推介指數:9/10 📍 山旮旯 (銅鑼灣)銅鑼灣摩理臣山道84-86號香港銅鑼灣太平洋帆船酒店地下

。忌廉芝士蟹肉螺絲粉 $138

。炸啤酒薯條 $78

。黑椒蜜糖薯仔和牛粒 $108

。燒豬頸肉 $48

推介指數:9/10

📍 山旮旯 (銅鑼灣)
銅鑼灣摩理臣山道84-86號香港銅鑼灣太平洋帆船酒店地下

• 炸啤酒薯條