2014-11-22 3581 views
最近看到貓之茶房不停喺facebook落廣告,我呢個愛貓人士不知不覺禁左入去like佢嘅fan page。終於有日俾我有機會去開荃灣,當然不能錯過去的機會~收費的模式係頭一小時60蚊,包一杯飲品,之後每小時30蚊。由於呢度以貓貓做主題,大部份人都係為貓而來,大家都揀左飲品就好了,好少見客人會額外再叫野食,食物款式也不多。飲品有汽水同有機花茶,在場所見所有人都係叫花茶。花茶看似好多種,其實全都係綠茶。不過只要你細心見到呢度嘅pantry仔,就會發現呢度採用法國品牌terre d’Oc的有機花茶。可惜用電水煲熱水,唔夠熱,未能完全揮發茶葉的香味,有點浪費。如果你諗住係來玩貓,就揀岩地方,但係食tea的話都係去番餐廳好了。