2021-06-13
辦館 Lof10早前又係灣仔開左分店,位於中國恆大中心地下,非常易找到一入門就見到有書架放置雜誌,客人可以一邊飲咖啡,一邊睇書,非常寫意🥰書櫃另一邊是一個大酒櫃,放滿了琅琳滿目的酒,不禁為它拍下多張照片,餐廳裝修令人感覺舒服,下午CHILL下的確不錯👍🏻早餐供應時間由8-11AM,而下午茶供應時間由3-6PM,餐廳仲有不同小食可以配酒食,例如:薯條、雞翼、炸雞等等,呢到除左咖啡之外,仲有水果梳打、日本啤酒、熱茶之類雪糕曲奇三文治 $78雪糕口味暫時冇待揀,個日食到既係奶茶味,擺盤真係好靚😍加左玫瑰花瓣同朱古力醬,令外觀完全提升,原味曲奇香脆,冇因為雪糕而變腍,雪糕奶茶味唔濃,不過好夠凍,影左好耐相都未溶花生奶醬吐司 $29吐司烘得非常鬆脆😋吐司上擦上一層花生醬,再加上邪惡到爆煉奶,下午茶不錯選擇之一黑糖焙茶鮮奶 $39店員好有心機拉花,第一啖焙茶的香味好濃郁🤤入口好醇厚,之後慢慢就滲出鮮奶同黑糖甜味,幾有層次
雪糕曲奇三文治 $78
花生奶醬吐司 $29