2009-03-17
本來去睇drama,但係頭兩日返工唔敢唔OT,做完晒D野已經8點幾,由灣仔去葵青可能連半場都睇唔到,我又攰到死,所以寧願唔去,枉我期待左一個月不過為左過Probation,唯有忍啦!好在宅男不單無話我,仲專登黎灣仔接我放工,好幸福啊又攰又餓,宅男問我想食乜,我話無所謂,佢就話黎返呢間(因為我鐘意),好感動!上次食左漢堡扒,今次試紅酒鴨胸(都係廚師推介!)紅酒鴨胸都幾大份啊!雖然我嫌鞋左少少,但係因為紅酒汁好多,酒味好濃,我諗佢加左honey,所以仲有甜品!點住好好食!(宅男都話鐘意!)尤其係近皮個位好滑!雖然都係漢堡扒好味D,但係都好味!下次一於試埋蜜糖雞腿肉同豬肋骨!佢伴薯角,薯角唔脆,但係仲好,因為唔會咁熱氣,我鐘意啊!今次終於試左綠茶冰沙,佢的冰沙係淡版奶昔,綠茶味都OK,不過整體黎講淡左少少~但清清地唔錯~下次試埋咖啡奶昔。上次草夠五個印仔可以有free cake,今次試左伯爵茶蛋糕,無乜茶味,我覺得似花草味多D,清清地都可以,不過無之前那些好味~下次要試百利甜酒cheesecake~睇黎Rose Home Kitchen真係會成為我地的home kitchen了,不過只要跟你
上次食左漢堡扒,今次試紅酒鴨胸(都係廚師推介!)
佢伴薯角,薯角唔脆,但係仲好,因為唔會咁熱氣,我鐘意啊!
睇黎Rose Home Kitchen真係會成為我地的home kitchen了,不過只要跟你在一起,邊度都係home
多謝你陪我啊!我會努力做好呢份工,快D草夠錢同你結婚的啊!