2022-04-12
呢間Velo位於K11 MUSE,係呢個新開既商場,無論餐廳內既裝修,同埋環境都係一流。入黎呢間餐廳我地既目的就係要歎個Tea!首先呢間餐廳既Tea set係388 for 2,每人包一杯coffee or tea。而呢個set提供左7個鹹點,有牛角包(中間夾住小小龍蝦肉同埋醬),之後就係鵝肝多士,煙肉多士,吞拿魚三文治,煙三文魚配青瓜,同埋鬆餅某程度上每款都普普通通,而多士就真係比較硬,比較難入口。跟住就係甜品,有馬卡龍,芒果芝士蛋糕,黑松露芝士蛋糕,跟住類似芒果既係芒果脆皮包住D cream,朱古力蛋糕,一個朱古力波波,入面係朱古力既cream同埋朱古力醬,而粉紅色既都係類似朱古力脆皮包住D cream整體甜品都比較甜,尤其朱古力波波,佢既甜度比馬卡龍更勝一籌,鐘意食甜既朋友可以試一下!反而黑松露芝士蛋糕呢個好有驚喜!呢個配搭第一次食,但係好match!
入黎呢間餐廳我地既目的就係要歎個Tea!
某程度上每款都普普通通,而多士就真係比較硬,比較難入口。
反而黑松露芝士蛋糕呢個好有驚喜!
呢個配搭第一次食,但係好match!