2019-10-22 98 views
今日同男朋友週年紀念就去左呢間好特別嘅Van Gogh Senses到慶祝!呢度以梵高嘅畫做主題,成個環境都散發著藝術氣息!我地就揀左The Harvest 呢個four-course set!🔥麵包有三款,配埋自家製牛油好味!個人最愛合桃提子乾麥包,甜甜地又有咬口!🔥吞拿魚薄片配青芒, 香蒜辣椒及香草沙律吞拿魚薄片食落冇楂冇筋,青芒酸酸地配埋一個柚子醋汁酸酸地好開胃!🔥法式牛肉清湯配黑松露及芹菜佢嘅湯會係水壺到倒出黎,好特別!個湯好清甜,好重牛肉味,反而唔係幾食到黑松露味!🔥香煎盲槽魚配亞洲時令蔬菜及香茅汁個盲槽魚煎到好脆,個魚皮有少少好似食緊炸魚皮嘅感覺,而時令蔬菜係小棠菜嘅天婦羅,估唔到小棠菜天婦羅係咁夾!🔥炸原隻鵪鶉鵪鶉蛋就食得多,原隻鵪鶉係第一次食,個肉質麵幾嫰滑,加上即叫即製熱辣辣,仲好Juicy!🔥Iced Cappuccino 🔥精選甜品店員話呢個甜品靈感來自於梵高的一幅畫入邊嘅石春,表面係芝麻慕絲,裡面係雲呢拿cream,成個甜品好夾好Rich,為我地呢餐藝術飯畫上完美句號!

🔥吞拿魚薄片配青芒, 香蒜辣椒及香草沙律

🔥法式牛肉清湯配黑松露及芹菜

🔥香煎盲槽魚配亞洲時令蔬菜及香茅汁