2020-04-25 1775 views
雖然已經結業,但仍然好想為呢一間充滿着藝術感嘅餐廳寫啲最後嘅感受。用餐當日係我同男朋友嘅週年紀念,當時都係店員嘅口中聽到月底結業嘅消息,有啲可惜但亦都慶幸能夠把握最後嘗試嘅機會。餐廳預先send咗Menu俾我哋,由於就嚟結業,所以套餐有七折嘅優惠。餐廳基本上統一上餐時間,同附近枱嘅客人同時享用前菜主菜等。我哋點左The Harvest,食物質素當然高,尤其喜歡前菜:章魚薄片配沙律菜,係我第一次嘗試嘅口感,好清新嘅口感,配埋旁邊綠色嘅醬汁一流!呢個套餐感覺上好似係越食越驚喜,款式多不過每樣嘅份量相對上少,味道正常未到非常特別。更令人驚艷嘅係喺呢一個咁有藝術嘅地方享用晚膳。餐盤印有梵高嘅名作,電子板上亦都播住梵高名作嘅slideshow。希望疫情過後會有更多呢一種藝術型嘅餐廳啦!

2020-04-10 909 views
之前食咗呢間餐廳嘅lunch set, 其實佢哋都有Afternoon tea set提供,餐廳內其實好開陽,所以一邊嘆茶一邊食tea係好舒服🤗。講返個tea set...整個擺設已經好靚,頂頭嗰個係旋轉音樂盒,一放上枱已經忍唔住不停影相😅,有時候除咗食物質數外,整體賣相靚亦會加分,基本上食物portion唔係好大,但最估唔到會有其中一個點心係原隻鮑魚😮甜點比例亦唔算多,可能自己唔太好’馬卡龍’,因此甜點上扣咗少少分,如果能夠換上一啲精緻甜品例如mouse cake,水果奶凍...etc就更好。

$300 (Tea)
2020-03-13 1107 views
與友人相約吃飯, 友人品味高雅, 指定要到這新開的Van Gogh Senses 一試.聽說Walk-in是不招呼的, 於是我們早早訂位.到達後發現食客頗少, 餐廳環境不俗.我們坐在角落的一張二人枱, 私人空間充足.餐牌上只有三款套餐選擇(三/五/六道菜), 以三幅梵高名畫命名.我們最後選了「Yellow House」三道菜晚餐.麵包除了熱度充足, 味道質地俱乏善足陳前菜鮑魚上桌時由侍應以茶壺淋上熱高湯, 湯與鮑魚的溫差增加口感的層次, 鮑魚爽身, 高湯味道也不錯我們點了兩款不同的主菜來分享.第一款是肉眼牛扒 (medium). 牛扒肉質尚可, 煎得略嫌過了火, 入口有一點點的「嚡」第二款是海鮮. 這個遠比牛扒好, 蕃茄汁酸甜適中帶微辣, 海鮮方面有魷魚、三文魚、蜆和青口, 雖然應該是雪藏貨色, 但伴著蕃茄汁吃也沒有太濃的雪味, 質素是可以的蛋糕倒也不錯, 質地鬆軟, 又不會過甜整體來說這個晚餐叫人失望, 食物質素(相對價錢來說)非常一般, 而最大問題是份量極少! 鮑魚只得兩三片, 而海鮮鍋中的海鮮每樣亦只有兩件…老實說, 我們吃罷完全不覺得飽 唯一賣點只是梵高風格的漂亮裝潢.試過一次
聽說Walk-in是不招呼的, 於是我們早早訂位.

麵包籃

麵包除了熱度充足, 味道質地俱乏善足陳

烤紅燒肉眼配時令蔬菜和葡萄酒汁

我們點了兩款不同的主菜來分享.

香辣蕃茄燉海鮮

芒果慕絲蛋糕

蛋糕倒也不錯, 質地鬆軟, 又不會過甜

唯一賣點只是梵高風格的漂亮裝潢.試過一次後相信不會再來了

2020-01-15
$500 (Dinner)
香辣蕃茄燉海鮮
芒果慕絲蛋糕
2020-03-01 390 views
覺得用得梵高呢個名,就知道重點係要有藝術氣息,一入到去成個環境好優雅加藝術嘅感覺,氣氛唔錯,好岩情侶同閨蜜🥰,雖然隔離坐咗兩個大男人,哈哈😆-食物呢個價位正正常常,overall未話想食完再食,但主要係成個tea set影相真係好靚📸,tea架上仲有音樂盒嘅聲,配搭上有設計嘅餐具🍴,同香氣十足嘅茶,的確係享受午後茶點嘅悠閑選擇💕-Daubigny’s Garden Tea Set $498 + 10%+$28 招牌迷你蛋糕
+$28 招牌迷你蛋糕

• 仲夏向日葵
2020-02-07 1174 views
今日同朋友去左港島區搞啲嘢之後就搭咗天星小輪過海一過海就去咗1881度食西餐啦,Van Gogh喺尖沙咀廣東道巴士地鐵話咁快就到,非常之就腳。店內有很Relax的座位,裏面放了不少電子版的藝術品的。另外佢想客人很舒服咁樣食嘢,所以個細設都非常特別㗎!而Menu方面食物很多元化,今日我地就來左個梵高之夜,品嚐一下佢哋嘅招牌菜。是日麵包叫左野之後店員就送上了一籃麵包,它暖暖地再加上其他餸菜配搭,開胃之選。龍蝦意大利炒蛋配魚子醬龍蝦非常鮮甜味美,啖啖肉好開胃,所以肉質有口感之餘亦很鮮嫩,又不會樣香口膠的硬口。魚子醬再加上香濃嘅意大利炒蛋令人胃口大增,比人一股很Fresh的感覺,推介!蟹肉海參酸辣湯很特別的一道菜,用了西式的方法去煮酸辣湯。酸辣湯底非常之足料,有一大碗的。湯底又唔太酸,熱辣辣好味道。蟹肉同海參方面,味道非常之濃郁同埋鮮味,正!避風塘紙包鱸魚之後來了避風塘紙包鱸魚來品嚐,非常特別用紙包住新鮮嘅鱸魚。佢哋每一件鱸魚都非常之新鮮,加上有少少辣嘅避風塘香料,非常有特色。仲有Juisy既味道,強烈推介!XO醬炒和牛粒脆麵到另一主角出場了,佢哋用咗特製直送嘅和牛,和牛keep住嫩滑既鮮味。

是日麵包

龍蝦意大利炒蛋配魚子醬

蟹肉海參酸辣湯

避風塘紙包鱸魚

XO醬炒和牛粒脆麵
到另一主角出場了,佢哋用咗特製直送嘅和牛,和牛keep住嫩滑既鮮味。牛肉外脆內軟,感覺非常之好,再加上佢嘅特製醬料,配以香脆嘅麵條,絕配,正!

是日餐飲及甜品
最後晚餐亦包含了特製餐飲以及甜品,令完美的一餐畫上了完美的句號。
2020-01-22
Type of Meal
Dinner
2020-02-06 120 views
出尖沙咀接女朋友放工,提前情人節同佢食返餐好嘅😚😚上網search左啲氣氛好嘅餐廳,就揀咗喺1881嘅Van Gogh Sense。餐廳門口有紀念品賣,而且餐廳全部裝修環境都係以凡高做主題,就連碗碗碟碟都好有藝術氣色!前菜有荷蘭小牛肉薄片配油封吞拿魚及水瓜柳,小牛肉帶出佢自身微微嘅鹹度,幾唔錯。然後嚟咗個日式昆布柴魚高湯配慢煮鮑魚,店員會為我地親自倒上高湯,成個環境同氣氛都十分舒適!到主菜方面,可以二選一,有香辣蕃茄燉海鮮及紅燒澳洲羊腱配馬鈴薯配蔬菜。海鮮種類都好豐富,三文魚、大蜆、青口及魷魚,應有盡有,味度微辣,唔會遮到海鮮嘅鮮味。羊腱令我印象深刻,肉質軟腍,而且鋪底嘅薯蓉非常幼滑,混合埋肉汁嘅味道。實屬係尖沙咀一間高質嘅fine dining!!

實屬係尖沙咀一間高質嘅fine dining!!
2020-01-29 1570 views
跟一位愛好藝術的客人吃飯,L 提議到這間以梵高名畫主題的餐廳多幅名畫供細心欣賞。前菜為荷蘭小牛肉薄片配油封吞拿魚及水瓜柳,這道菜出色的地方就是顏色的配搭很恰當。每一口用牛肉薄片包著吞拿魚及水瓜柳吃,牛肉及吞拿魚的鮮味透過水瓜柳的甘苦味提升。餐前麵包是 L 認為這裡一定要吃的,麵包鬆軟,又有雜果、乾果等更有口感。海鹽牛油更是精髓,淡淡的牛油香加上海鹽的味道。塗上暖暖的麵包,入口是有種難以形容的滿足。日式昆布柴魚高湯配慢煮鮑魚,高湯上碟時才會由店員倒進。鮑魚很輕鬆用刀叉吃,湯亦很鮮甜。香辣蕃茄燉海鮮包括三文魚、蜆、青口及魷魚。加入蕃茄中和了辣度,同時微辣提升了海鮮的鮮味。 紅燒澳洲羊肩配馬鈴薯配蔬菜,羊肩以慢煮烹調很軟腍,羊肩調味不多,保留肉原有的鮮味。嘗過主菜後到梵高精選甜品了,最大特色就是這個調色盤的碟,與甜品相映成趣。 脆脆下就是香甜芒果啫喱,底層蛋糕。視覺與味覺的享受。因為打算跟客人可再談天多一會,故提議選熱茶。怎料有驚喜。梵高的早餐就是優質混合紅茶,入口起初淡淡但餘味於口腔很長,細膩而且複雜。重點是配搭的茶具,可以邊品茶代入梵高的心境。而仲夏向日葵包含辣木葉、蜜樹茶、檸檬草及芒果

因為打算跟客人可再談天多一會,故提議選熱茶。怎料有驚喜。

而仲夏向日葵包含辣木葉、蜜樹茶、檸檬草及芒果蜜餞。入口像果茶但味道層次更豐富。當然其茶具亦配合其畫。

藝術並不單從視覺感受,一餐晚飯足以透過五官都能享受到。
2020-01-17
$380 (Dinner)
  • 餐前麵包
2020-01-25 234 views
相識同拍拖周年比較接近,男朋友又出了花紅,所以又訂了另一間我最想去的餐廳慶祝。位於1881的Van GOgh Senses,臨近新年轉了新春菜式,實在有點驚喜。面包藍同海鹽牛油 :有三款面包,每一款都好好味呀,再搽埋海鹽牛油,真係好特別。龍蝦意大利炒蛋配魚子醬:龍蝦好鮮,配埋炒蛋同魚子醬一齊食就更有層次蟹肉海參酸辣湯:加左蟹肉同海參,即是高貴左好多,個湯多左鮮味,唔會好辣,剛剛好,仲有好多竹筍絲,好爽口,第一次用西餐餐具飲中湯避風塘炒及紙包鱸魚:鱸魚用避風塘方法去煮,入口熱辣辣,外層好脆好香口,配合埋炸米同炸蒜既脆口,不錯。同時仲有個紙包魚,入面有龍蝦湯鱸魚,青口同大蜆,鮮味十足,鱸魚真係好正!XO醬炒和牛粒脆面:呢個做法真係第一次見,好似潮州啲糖醋面餅咁,個和牛煎到剛剛好,好香軟,食落啲油脂好香濃,質素不錯呀,個脆面好特別,有啲配菜係入面,夾埋一齊食真係好正呀。沖繩黑糖薑茶湯圓:開心時間過得特別快,到左甜品,都仲靚到好有構圖,三粒大大粒芝麻湯圓,好湯心,好香甜,但太飽😂法式焦糖牛奶咖啡:咖啡蕉糖面好正仲夏向日葵:最後黎一杯花茶,完成完美的晚餐整晚的菜及服務都好好,希望下次再黎

法式焦糖牛奶咖啡:咖啡蕉糖面好正

仲夏向日葵:最後黎一杯花茶,完成完美的晚餐

整晚的菜及服務都好好,希望下次再黎
2020-01-23 177 views
吃貨小妹中學讀Art時已經好鐘意梵高既作品 早兩年知道1881開左Van Gogh Senses一直想試但未有機會新既一年 小胖男友終於帶左我去體驗一下其實淨係碗碟既精緻程度已經100分 所有野都好似藝術品一樣咁靚 美不勝收餐前麵包有3款 配每人一碟冰凍既海鹽牛油荷蘭小牛肉薄片配油封吞拿魚小牛肉薄片處於剛剛開始熟既狀態 無落太多調味料 加埋帶咸味既油封吞拿魚同水瓜柳一齊食就恰到好處日式昆布柴魚高湯配慢煮鮑魚愈飲愈發現驚喜 唔係味道上既驚喜 而係一路飲落去 慢慢發現既隱藏夜光餐碟又一件藝術品Main course我地一人揀左一款小妹要左香辣蕃薯燉海鮮 有三文魚,蜆,青口魷魚 辣蕃茄海鮮湯既味道好濃郁 蜆肉鮮甜 三文魚好滑小胖男友就揀左另一個main紅燒澳洲羊腱當晚既精選甜品係Chocolate mousse cake 放係調色碟造型既碟上面 非常切合梵高主題 Chocolate mousse cake好味唔太甜 旁邊既紅桑子醬更係小妹杯茶嘆埋小妹精心挑選既 Brulee latte 就為呢一餐fine dining畫上完滿既句號
新既一年 小胖男友終於帶左我去體驗一下

餐前麵包有3款 配每人一碟冰凍既海鹽牛油
荷蘭小牛肉薄片配油封吞拿魚
又一件藝術品
Main course我地一人揀左一款
小胖男友就揀左另一個main紅燒澳洲羊腱

2020-01-23 1474 views
我和友人都在聖誕節去完旅行,大家都為對方買了手信,真係互相都好有心。今日就約了交換手信,順便吃頓新年飯。友人一向對食品和環境甚有要求,所以她揀了位於1881的餐廳。餐廳門口以多個閃爍的馬卡龍拼砌出梵高的自畫像,既具代表性,亦很搶眼奪目。內裏分三區,有零售區、咖啡室和餐廳,用膳區入口以碟子拼成【麥田】的梵高作,內裏四處都鑲上梵高最著名的仿畫,而窗身也貼上他的拼貼畫,厲害!環境光猛,舒適寧靜,設多張二至六人枱,地方寬敞舒適,空間感十足。欣賞完四周的環境後,便細看枱上的餐具,都很高貴雅優,而大部分都印上店名,好有心思。餐牌以紅色為主,鴻運當頭好有意頭。臨近新年,餐廳亦推出了Chinese New Year Set Lunch,分兩至四道菜,而我倆就揀了三道菜($268/位+10%),包Starter/Soup、Main Course 和 Desserts,配咖啡或茶。*********************等待每道菜出場之際,先吃餐前麵包($0)醫醫肚。分別有無花果合桃和亞麻籽麵包,配上法國牛油。兩款麵包拿上手暖烘烘,散發着陣陣香氣,很誘人!*********************估唔到
無花果合桃和亞麻籽麵包
撈起魚生
估唔到連西餐都有撈起魚生 Sashimi “La Hei”,真係估不到,好意頭,正!要撈得風生水起,馬上淋上胡麻醬,拿起兩支叉撈起,好有趣!亦好歡樂。配搭都幾豐富,仲色彩繽紛,全部一絲絲,有青瓜、甘荀、三文魚刺身、雞絲、海蜇和沙律菜等,仲配些酸薑絲添,驚喜!甜、酸、爽、嫩都集於一身,配搭美味,果然撈得開心。
燒鴨清湯配腐皮福袋
餐湯也好有特別,是燒鴨清湯配腐皮福袋 Chinese Roasted Duck Consommé with Wrapped Bean Curd ,同樣好意頭。清湯非常清晰,完全沒有泛油光,啖啖鴨香,滋味順喉。放在湯中央的腐皮福袋放得滿滿的,有菇粒、蔬菜粒、燒鴨粒等等,果然盤滿砵滿,好豐富!
蝦醬意大利粉配大蝦及櫻花蝦
輪到主菜,友人選了蝦醬意大利粉配大蝦及櫻花蝦 Spaghetti, Tiger Prawns, Sankuru Ebi and Shrimp Paste,三蝦炮製,難怪味道如此香濃。採用蝦醬相當特別,緊緊沾滿在意粉上,還掛上鹹香的櫻花蝦,份量和味道都剛剛好,意粉亦煮得合時,煙煙韌韌,有嚼勁,讚!四隻大蝦挺有份量,已拆殼,易於進食。啖啖爽彈,味道鮮味,優質!
陳皮鹹檸檬烤劍魚柳
而我當然揀陳皮鹹檸檬烤劍魚柳 Grilled Sword Fish with Chen Pi and Persevered Lemon ,因為係魚,哈!竟用了陳皮和鹹檸檬,配以紙包烤焗製法,此中西合璧的製法,好有創意!劍魚柳體積中等,但相當厚身,肉質潔白,油脂較少,略為紮實,伴上陳皮、鹹檸檬和薑絲同吃,味道就幾特別。
********************
仲夏向日葵
先揀兩壺茶伴甜品,我一向愛向日葵,就選了以辣木葉、蜜樹茶、檸檬草和芒果蜜餞沖調的仲夏向日葵 Sunflower Bouquet ,配一套向日葵茶具,好高貴優雅。用沙漏計時,焗一會,香氣四溢。喝前注入少許蜜糖,甘香味道中帶點甜美,滋潤順喉,配甜品最適合。
熱情的烏龍茶
友人就選了一壺熱情的烏龍茶 Passionfruit Oolong,它配一套粉紫色的茶具,也是同樣高貴優雅,亦有印上店名,很精美。茶身色澤偏淡,試呷幾啖,淡淡的烏龍茶配上幽香的萬壽菊和酸咪咪的熱情果,清新怡人,順喉解膩,不錯!
茶伴甜品最適合
椰子慕絲蛋糕
最後是是日精選甜品Daily Dessert ,為椰子慕絲蛋糕 Coconut Mousse,擺放得相當精美,有雜莓、果醬、花朵和脆餅碎,猶如美麗的花園。
椰子慕絲蛋糕
四層的椰子慕絲蛋糕以海棉蛋糕和椰子慕絲相間,蛋糕鬆軟,慕絲香滑,淡淡椰香,夾雜少許椰絲再添椰香,一點也不甜膩,仲配埋酸咪咪的雜莓,作餐後甜品好合適。
不知是否聖誕節和農曆新年太近的關係?我也沒有意識到快到新年了.....所以無諗過今日能品嚐新年菜,仲要揉合中西,好有創意,真意想不到的驚喜。
2020-01-21
$294.8 (Lunch)
無花果合桃和亞麻籽麵包
熱情的烏龍茶
2020-01-23 149 views
好麻麻,得個樣,食set lunch,叫個法國春雞係生,叫杯 Latte係暖,一D唔夠熱。環境靚,可以慢慢食傾偈。最重要係廁所,超細,冇抹手紙,但都清潔嘅。應該唔會再去,一次就夠因為有好多其他choice
2020-01-22 166 views
放假約咗朋友出嚟食下午茶,經朋友介紹揀咗呢一間餐廳環境相當唔錯,比較寧靜,啱晒傾計好似話定期都會玩唔同嘅食物,保持新鮮感,而我今次嚟到嘅食物都非常啱胃口,而且價錢適中,唔會話太貴飲品方便我就揀咗茶!味道唔錯鍾意食下午茶嘅朋友誠意推介
放假約咗朋友出嚟食下午茶,經朋友介紹揀咗呢一間餐廳
環境相當唔錯,比較寧靜,啱晒傾計

飲品方便我就揀咗茶!味道唔錯

鍾意食下午茶嘅朋友誠意推介
2020-01-21 143 views
Van Gogh Senses 位於高尚的1881 二樓,有專𨋢前往,令人有地位超然,不同凡響的感覺。估不到老公會帶我來吃一頓精緻高雅美味的午餐,讓我可以相機食先,然後放閃。前菜: 我倆都選了法式雞肉湯配朱利安西班牙火腿。雞湯比較清,味道偏淡,可能是為了配合重味的火腿絲。順喉舒服。麵包: 老公讚不絕口,因為較鬆軟,我就覺得麵包比較濕潤, 不是硬繃繃的。牛油: 灑上了一些岩鹽,味道更有層次,十分細緻。主菜: 老公選了藏紅花意大利飯配烤雞胸肉、燈籠椒及豌豆。 意大利飯質感較軟,適合香港人口味,慢煮雞胸肉肉滑。我選了意大利扁意粉配燉小龍蝦肉、蝦乾及辣椒醬。辣辣地,十分開胃。甜品: 我倆點了mango mousse cake,驚喜之作,甜品擺放成一隻調色碟,簡直是一件藝術品。Mango mousse 非常香滑,要細意品嚐,慢慢享受。Coffee and tea: Cappucino又一藝術品。我的Orange Ginger 薑橙迷情,茶香撲鼻, 又健康。他們很細心,給了一個沙漏讓我焗茶時計時,Grand Hyatt也是這樣做的,簡直無微不至。

牛油: 灑上了一些岩鹽,味道更有層次,十分細緻。

2020-01-20 153 views
梵高展覽館就睇得多啦,但係已梵高為主題嘅餐廳就真係第一次見。一入到去餐廳牆上嘅裝飾已經全部都係梵高嘅名畫,而且餐牌上亦都有一啲故事,成個餐廳都好有藝術氣息。我哋嗌完嘢食之後侍應就已經俾咗兩款麵包俾我哋。餐廳嘅點會都好有特色,如果黎打卡影相真係一流。而佢嘅前菜係一款蘑菇沙律撻,其實佢個他係甜嘅但係上面啲蘑菇又係鹹嘅,想像落去其實可能好奇怪,但係食落去有冇諗過咁夾喎。而我嗌左呢個小龍蝦意粉,食落去雖然有少少辣但係個辣度係我呢個唔食辣嘅人,都接受得到,而且個意粉煮得好入味真係好好食。而我朋友帶咗呢一個熱情果蘋果豬扒,塊豬扒煮得啱啱好,而且配合埋熱情果幾夾,食落去好特別。佢下面亦都有一啲煮好咗嘅蘋果,成個菜式好有藝術嘅感覺。最後我哋個lunch set仲包左一款甜品同飲品。我哋啲上菜嘅時候見到款甜品擺得咁靚,都影咗好耐相。而且飲品我哋都帶咗花茶飲落去以為自己食緊下午茶因為成個感覺好chill 好舒服。

2020-01-20 174 views
上次係 Van Gogh SENSES 食過晚飯 , 好鍾意呢度嘅環境同食物賣相 😍😍 ~ 難得平日放假 , 就黎試下佢地嘅 Daubigny's Garden Tea Set ($498 for 2) ~ 鹹點及甜點各 4 款 , 另加咖啡或茶 ! 😎餐牌 :店員先送上龍蝦沙律包 , 龍蝦沙律配上沙律菜 , 味道清新 之後店員送上Tea set , 上面有梵高嘅向日葵畫作音樂盒一路轉 , 一路播音樂 , 中間有花藝 , 成個擺設有好多細節位 , 值得花時間去慢慢欣賞 !! 👀👀每樣茶點都配有澱粉食物 , 所以唔驚食唔飽 ! 而且每款澱粉食物都唔同 , 唔會食到悶 , 例如有薄餅 , 麵包 , 酥餅 , 多士 , 華夫餅 , 糯米飯 , 睇得出有細心設計茶點款式 ! 😌😌有幾款茶點想提一提 😋😋煙燻三文魚薄餅配鱘魚魚子醬 - 好好味 ~~ 食材好夾 !鮑魚絲酥餅 - 個餅底幾特別 , 一絲絲咁樣 , 又夠脆 綠茶紅豆華夫餅 - 唔錯喎 ! 綠茶味濃 , 紅豆又唔會太甜 !!迷你肉桂油條 - 雖然好多糖好肥 , 但好好食 !!成個 tea set 可以畀你慢慢打卡 , 傾計 , 除左龍蝦

餐牌 :
店員先送上龍蝦沙律包 , 龍蝦沙律配上沙律菜 , 味道清新
有幾款茶點想提一提 😋😋
煙燻三文魚薄餅配鱘魚魚子醬 - 好好味 ~~ 食材好夾 !
鮑魚絲酥餅 - 個餅底幾特別 , 一絲絲咁樣 , 又夠脆
迷你肉桂油條 - 雖然好多糖好肥 , 但好好食 !!
成個 tea set 可以畀你慢慢打卡 , 傾計 , 除左龍蝦沙律包 , 唔使驚啲食物會放涼 ! 👍👍 我見好多食客都打卡打得好開心 ~~
因為我哋唔飲咖啡同埋真係好鍾意佢哋個茶壺 !! 所以就揀咗茶
全部茶都改咗個好美麗嘅名字 ~ 非常吸引 ~
我地揀左伯爵的薰衣草園同翠綠秘寶 , 薰衣草味好香好突出 👍
店員仲會為你添熱水 , 就算沖第二轉 , 茶味都唔會好淡 ~

整體嚟講 , 食店位置方便 , 裝修擺設富藝術感 , 食物精緻 , 打卡一流 , 而且服務亦都非常好
喺尖沙咀行完街過嚟食個 tea set 係唔錯嘅選擇 !! 😁😁
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$270 (Tea)