2023-07-18
1981 views
環境優雅復古 甚有氣派 好適合二人世界 慶祝生日🎂或者週年紀念👩❤️👨我哋今次係食晚餐 為男朋友慶生 只有一個dinner set 中間再二選一咁$1,688 for 2✿ Fresh Shucked Oysters 時令生蠔 ✿係食starter之前先食生蠔🦪都幾大隻肥美 新鮮鮮甜 都唔太需要落檸檬- Starter -我哋兩個人所以兩樣都有嗌黎試~✿ Slow-cooked Abalone on Shell in Seafood Stock ✿一上菜嗰下呆咗 咁大個殼咁細隻鮑魚嘅 ‧⁺◟( ᵒ̴̶̷̥́ ·̫ ᵒ̴̶̷̣̥̀ )點知切落去超淋 索晒海鮮高湯既味!✿ The Famous Original Spinning Bowl Salad ✿侍應會推架車仔出黎 係你面前轉動放係冰盤上面既盤撈沙律上菜前侍應會比隻冰凍既叉你 令整碟沙律保持住凍❄️枱面仲有餐廳自製既seasoning俾你加落去不過就略嫌普通 以同等價錢黎講 嗌鮑魚好似開心啲( •̥ ˍ •̥ )除非你想睇侍應表演撈沙律啦( ¯꒳¯ )ᐝ- Soup -✿ Cream of Mushroom ✿湯有磨菇湯同龍蝦湯揀 我哋都揀咗磨菇湯個湯比較稠
好適合二人世界 慶祝生日🎂或者週年紀念👩❤️👨
$1,688 for 2
係食starter之前先食生蠔🦪
都幾大隻肥美 新鮮鮮甜 都唔太需要落檸檬
- Starter -
我哋兩個人所以兩樣都有嗌黎試~
點知切落去超淋 索晒海鮮高湯既味!
侍應會推架車仔出黎 係你面前轉動放係冰盤上面既盤撈沙律
- Soup -
✿ Cream of Mushroom ✿
湯有磨菇湯同龍蝦湯揀 我哋都揀咗磨菇湯
個湯比較稠身 好濃好重松露味🍄
我飲完開始有啲飽( •᷄⌓•᷅ )
✿ Lime Sorbet ✿
第一次食飯食到一半食甜品( '〰️' )
雪葩係清檸味 真係好清新🌿
飲完濃湯就食杯雪葩浪下口先~
- Entree -
✿ California Cut (Creamed Corn/Spanish +$60) ✿
依款餐廳signature dish好架勢
廚師會推住架餐車喺你面前切肉
雖然佢叫加洲薄切牛扒 切出黎都唔算好薄 仍然好有口感
牛味香濃 牛肉軟稔 份量超多!
另外加咗個side dish
薯蓉食落去口感細滑 牛油味好出 冇後悔加錢🤣
✿ Yorkshire Pudding ✿
係酥皮版既麵包布甸 點埋肉汁一齊食
雖然係好好食 但係份量實在係太多 冇辦法食晒
✿ Pan-fried Grouper & Atlantic Lobster Tail ✿
龍蝦尾超淋!!好易離殼同易切
石頭魚柳唔會好散 炸粉好薄 點埋龍蝦汁 絕配~
- Dessert -
✿ Mini Grand Marnier Soufflé ✿
甜品係迷你梳乎厘 熱辣辣夠鬆軟
即使係一細細件 一人一個 都係好飽( ¯⌓¯ )
埋尾嗌咗杯茶☕️成個壼比晒你慢慢嘆~
跟住落黎想分享下今次係依度慶生既經歷
訂枱既時候我講左要慶生
前一日餐廳有WhatsApp confirm booking 我都再有confirm慶生同主角名稱
到用餐當日食到甜品既時候
開始見到侍應為隔離幾張枱慶生唱歌影相上蛋糕 但一直都未到我嗰枱
直到開始見職員執嘢準備收舖
我就問侍應 佢哋先發現漏咗我地😂
拿拿林遞上生日蛋糕 唱生日歌 仲送咗一張即影即有
個朱古力字仲要串錯字😂
少少尷尬 不過係一個幾搞笑既體驗
So far冇見到食評有相同經歷 應該係咁岩我唔好彩姐🤣🤣🤣