2010-01-29 30 views
同男友的公司同事由大圍踩單車去大埔大尾篤,選擇到大尾篤還車,因為可以唔駛再踩返去大埔火車站,而且肚有點餓,可以順道在大尾篤食聽聞咗都一段時間既"泰太廚房",由於事先沒有book枱,室內已full,唯有坐室外。order咗幾款不同既食物,有炒金邊粉 ~ 賣相比出面既其他泰國餐廳靚,味道也很好,好多蝦碌豬頸肉 ~ 我本身不嗜豬頸肉,但味道蠻不錯炒通菜 ~ 好味柚子沙律 ~ 比出面既其他泰國餐廳為辣,但嗜辣既我,覺得很開胃馳名咖哩大蝦 ~ 較多椰汁味,反而冇咩咖哩味,不過勁多汁,配"任食"既白飯一流菠蘿炒飯 ~ 沒特別沙嗲串燒 ~ 當晚沒有牛,只有豬、雞,肉質一流下次黎要試下馳名既即燒乳豬,好似好正咁!!
order咗幾款不同既食物,有
豬頸肉 ~ 我本身不嗜豬頸肉,但味道蠻不錯
炒通菜 ~ 好味
菠蘿炒飯 ~ 沒特別
沙嗲串燒 ~ 當晚沒有牛,只有豬、雞,肉質一流

下次黎要試下馳名既即燒乳豬,好似好正咁!!
outdoor
馳名咖哩大蝦
菠蘿炒飯
沙嗲串燒
2010-01-23
$122 (Dinner)
outdoor
炒金邊粉