2010-09-12
以前o係新港, 去過幾次, 食物有水準, 環境ok, 坐得舒服.搬o左之後, 第一次o黎, 環境同食物都 keep 到...唔知係咪搬o左o黎諾士佛台o既關係, 感覺 grand o左, 多o左外國人.九點去到, 唔駛等位.2人叫o左: 我的至愛: 窩貼 皮薄, 個底煎得好脆, 裡面好多肉汁: 男友至愛: 小籠包: 賣相一般, 個皮厚o左少少, 唔可以用亞so o既食法去夾住打鞦韆. 但裡面d 肉都好 juicy: 蔥爆牛肉石頭飯: 無得頂: 炒飯底, d 牛肉好味, 唔un, 好多蔥, 好香口, 同個汁好夾, 推介之作 ~~茶錢: $6位, 叫o左壺人蔘烏龍, 一d 人蔘味都無.食滿$300, 用hsbs, dbs, 永隆, 永亨信用卡, 有9折優惠.驚險o既事發生: 食飽搭lift 走, 我地o係4樓, 3樓入o左3個人, 之後去到1樓又入o左4個人, 突然架lift 停o左, 顥示"暫停服務". 我地按"alarm", 個保安話架lift 壞o左, 幫我地叫o左維修師父, 警察同消防員. 睇下邊個快d 喎...天呀. 我咁大個人, 第一次困lift jar. 同lift
九點去到, 唔駛等位.
2人叫o左:
我的至愛: 窩貼 皮薄, 個底煎得好脆, 裡面好多肉汁
茶錢: $6位, 叫o左壺人蔘烏龍, 一d 人蔘味都無.
驚險o既事發生:
天呀. 我咁大個人, 第一次困lift jar. 同lift 有個諗住落街派leaflet o既印巴藉人同我地講, 今日已經第3次困lift. 咁都仲俾人搭 ?!
total 9個人, 擠滿成個lift, 架 lift 無風扇, 淨係有一盞好大好光o既燈. 所以好熱. 唔知係咪第一次困lift o既關係, 同埋琴晚食o左d 中藥, 好擔心突然有feel 要去toilet..... 終於過o左 25 分鐘, 消防員終於救番我地出o黎. 有驚無險 ~~