2024-05-20 66 views
到訪灣仔好味西餐,亦係食生蠔嘅好地方!✨生蠔4隻美國生蠔和2隻法國的-Virginica、Pacific和La Lune,侍應細心提醒按順時針食,味道由淡至濃,海水鹹味亦慢慢增加✨2款餐湯蠔湯入口蠔味十足,鹹香感覺好似蠔豉味質感綿滑蘑菇湯質感同樣綿滑,有黑松露關係味道似松露味,好足料值得一提餐湯配的餐包好軟好好味😋✨ 番茄羅勒葉水牛芝士芝士份量都好夠,賣相都不錯✨ 白蘭地醬油焗西班牙八爪魚腿原條八爪魚腿焗完上碟,自行切開一粒粒方便入口,煙煙韌韌不會煮得太老,入口先食到燒烤味但加上沙律醬感覺惹味又不會太膩✨ 炭燒加拿大豬鞍豬鞍厚肉,燒到全熟表面有炭燒香味,不過肉質都保持肉嫩,不會煎到過火,好好功架。✨ 意大利芝士蛋糕味道表現中上,芝士忌廉和蛋糕口感綿滑,恰到好處
到訪灣仔好味西餐,亦係食生蠔嘅好地方!

✨生蠔

✨2款餐湯
蠔湯
入口蠔味十足,鹹香感覺好似蠔豉味質感綿滑

蘑菇湯
質感同樣綿滑,有黑松露關係味道似松露味,好足料

值得一提餐湯配的餐包好軟好好味😋

✨ 番茄羅勒葉水牛芝士
芝士份量都好夠,賣相都不錯

✨ 白蘭地醬油焗西班牙八爪魚腿

✨ 炭燒加拿大豬鞍

✨ 意大利芝士蛋糕
味道表現中上,芝士忌廉和蛋糕口感綿滑,恰到好處