今日約咗一個朋友喺黃埔附近聚下,行過見餐廳環境幾適合傾偈,可以坐得好闊落同埋舒服,所以我哋揀咗依間餐廳食晚餐。主菜: 新鮮黑松露蘑菇薄餅素食之選薄餅。Pizza啱啱嚟到,我哋就可以聞到好濃郁嘅黑松露味同埋芝士味🤤🤤薄餅芝士拉絲好吸引,食落口芝士味好濃郁,薄餅底偏厚身,所以食落口夠飽肚。主菜: 蟹肉巴馬臣芝士脆脆番茄忌廉汁通粉通粉好creamy, 食落唔會好漏,每一啖通粉都有滿滿嘅蟹肉味,加上啲脆脆,口感立即有提升。Mocktail: Flames Lemonada & Tropical Punch同朋友傾偈,點可以冇嘢飲。呢兩杯mocktail, 都各具特色。我鍾意偏甜,所以Tropical Punch 係一個唔錯嘅選擇。而朋友嘅Flames Lemonada 就偏向清新。小食: 香辣炸雞傾偈除咗嘢飲之外,小食都不可以缺。首先我哋叫咗依一個香辣炸雞。炸雞炸得好香脆,但裏面嘅雞肉仲好嫩,而且仲有好多肉汁。小食: 黑松露薯條另外我哋仲嗌左一個黑松露薯條。薯條炸得啱啱好,食落口唔會太硬,幾乾身,加上有好濃郁嘅黑松露,非常香口!👍🏻

主菜: 新鮮黑松露蘑菇薄餅

新鮮黑松露蘑菇薄餅

主菜: 蟹肉巴馬臣芝士脆脆番茄忌廉汁通粉

蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉

Mocktail

小食: 香辣炸雞

傾偈除咗嘢飲之外,小食都不可以缺。首先我哋叫咗依一個香辣炸雞炸雞炸得好香脆,但裏面嘅雞肉仲好嫩,而且仲有好多肉汁。
香辣炸雞

小食: 黑松露薯條