2019-09-29
28-9-2019夜晚出了旺角, 跟很久沒見面既朋友飯聚。TOP商場走日,韓風格, 但未試過呢度既食肆, 想不到這間位於5/F既韓燒店也不錯。6個人限時2小時, 店員告知如果不太繁忙可以繼續坐的。其實6個人叫菜也有學問, 有時怕叫得太多, 有時又怕唔夠食😭😭 經過一番"討論", 我地點左: 王道套餐 (包括牛, 豬, 海鮮, 雪濃湯), 再散叫一隻韓式炸雞, 牛肉紫菜包飯, 韓牛泡菜炒飯, 上牛肋肉(鹽燒), 再每人一杯梳打。套餐份量唔算多 (因為真係3-4人量😂), 但算高質; 韓牛泡菜炒飯必叫, 因為泡菜份量適中, 唔會太多而令炒飯太辣/太濕。反而對炸雞有點失望, 每件雞都太細件, 但脆漿就不合比例地多, 而且味道好淡, 要靠醬汁先有味, 唔太推介。總括來講, 環境同服務都算ok, 如果去開旺角想坐得舒服d, 都係唔錯既選擇👍
6個人限時2小時, 店員告知如果不太繁忙可以繼續坐的。其實6個人叫菜也有學問, 有時怕叫得太多, 有時又怕唔夠食😭😭 經過一番"討論", 我地點左: 王道套餐[3-4人量] (包括牛, 豬, 海鮮, 雪濃湯), 再散叫一隻韓式炸雞, 牛肉紫菜包飯, 韓牛泡菜炒飯, 上牛肋肉(鹽燒), 再每人一杯梳打。