2020-03-05 26 views
Friday night 唔想困係屋企咁悶,又唔想出市區,唯有近近地約下元朗朋友出尼 chill 下~呢間隱敝泰國菜聽人推薦左一排,終於尼試下喇!職員見我地諗左好耐 好熱心同我地推介招牌菜 其中佢推薦既呢個炸蠔 真係好!好!食!同埋生菜包住食 唔酥唔油膩 隻蠔好大隻飽滿 一啖絕對食唔哂 仲會爆汁 下次一定會再番尼食佢!平時食泰國野一定食生蝦,不過由於疫情關係呢段時間暫定左 希望快 d 有番啦冬蔭公湯都係例牌會叫,湯既調味剛剛好,唔會太酸或太辣,好香椰奶味,飲完唔口渴,而且好足料,我地四個人叫一壺細既,都裝到6碗出尼~青咖哩我地叫左”新鮮雞”既 version  果然無令我地失望 好大件又嫩滑 重點雞有雞味XD  唔會比咖哩蓋過原有既鮮味個青咖哩汁雖然睇落唔係好杰 但其實都好夠味加埋薄餅點尼食 一啲都唔漏 個薄餅仲好脆!好食啊檸檬魚又係職員推介既 雖然好似好多野蓋住有啲奇貌不揚 但原來真係幾好食 成條魚都好夠味每一啖 將魚肉 連埋碟邊既有機菜 再點啲汁一齊食 非常新鮮開胃~連平時唔太鍾意 lun 骨既我都食到停唔到口餐廳環境好 chill 忍唔住要叫啤酒飲佢呢度既Kirin draft
呢間隱敝泰國菜聽人推薦左一排,終於尼試下喇!

重點雞有雞味XD  唔會比咖哩蓋過原有既鮮味
個青咖哩汁雖然睇落唔係好杰 但其實都好夠味
加埋薄餅點尼食 一啲都唔漏 個薄餅仲好脆!好食啊

連平時唔太鍾意 lun 骨既我都食到停唔到口

餐廳環境好 chill 忍唔住要叫啤酒飲
佢呢度既Kirin draft beer有成8隻味揀 仲有冬日限定多2款 我試左香梨蜜糖 好爽好舒服~

2020-02-29
$250 (Dinner)