2022-08-04 1307 views
有次經過見到餐廳好靚,今次黎試下先。1. 先黎佐4塊包,仲有微微熱,唔講笑,面包好好味,佢配佐牛油同Anchovy 。2. 叫佐半打蠔,朋友叫嘅唔知咩蠔,淡口鮮甜,應該沖洗過,完全冇海水咸味,值得提嘅係塊檸檬勁酸😂唔知佢啲檸檬係邊度入。3. Sea base 魚生,個汁配得好好,小小甜,岩好配淡味嘅魚,份量都唔少。4. 燒八爪魚,用芝士整汁配迷你翠王瓜,呢個冇咩特別,反而個芝士汁越食越好味,有微微羊芝士味。5. 原本係黎食佢嘅龍蝦意粉,但冇了,叫佐個蜆意粉,意粉份量好多。6. 睇落冇咩特別,食落好有聖誕氣氛😂入邊有好多果仁,仲有意米(我覺得係),唔會太甜,值得試下7. 呢杯latte 出乎預期好飲,好岩我口味,微苦果味,最後送佐两塊杏仁餅,樣貌平平但好好味,好濃郁杏仁味,配咖啡一流。環境位置服務都好好,唯獨漏佐單,呢種餐廳漏單好似有點那個,而且個日人唔多,得3-4張枱,之後佢過黎好誠懇道歉,跟手就送佐個杏仁餅😝
有次經過見到餐廳好靚,今次黎試下先。