2022-09-05
今日做野經過北角,原來呢頭都幾多嘢食,朋友想食拉麵,所以揀咗呢間三代目。店內有bar台同卡位,樓底好高,我們選了卡位, 食得舒適。但其實除咗拉麵,餐廳都有丼飯、串燒、天婦羅等嘢食,最特別嘅係仲有提供清酒放題。首先上枱嘅係……豚肩叉燒拉麵 $88大大塊豚肩叉燒, 再配上半隻半熟溏心蛋, 拉麵食落彈牙, 而且可以掛湯,湯底味道濃郁,飲落冇乜味精。辛燒豚梅肉拉麵 $98辛辣湯底好惹味, 半肥瘦燒豚肉食落好香肉味,肥而不膩,再配上一隻半熟溏心蛋同埋筍片,大滿足的辛辣拉麵. 除了拉麵, 我們再點了小食……味噌甲羅燒 $98蟹蓋係滿滿嘅餡料 除咗新鮮濃郁嘅蟹膏, 入面再有蟹肉同埋三文魚子增加口感, 配上味噌、鵪鶉蛋、蟹籽、蔥粒等等, 將材料攪拌好之後, 配上紫菜同埋壽司飯一齊食, 鮮味十足帶鹹香, 每啖都係享受.鰻魚雙霸 🐟 $128串燒鰻魚肉質彈牙嫩滑, 蒲燒鰻魚比較柔較少骨, 味覺似做緊SPA.最後飲了日本青森蘋果汁,為炎炎夏日劃上一個完美的句號.#三代目 Sandame
首先上枱嘅係……
豚肩叉燒拉麵 $88
辛燒豚梅肉拉麵 $98
除了拉麵, 我們再點了小食……
味噌甲羅燒 $98
配上味噌、鵪鶉蛋、蟹籽、蔥粒等等,
鰻魚雙霸 🐟 $128
最後飲了日本青森蘋果汁,為炎炎夏日劃上一個完美的句號.
#三代目 Sandame