2020-06-15 620 views
早兩天打電話黎book 位, book 唔到星期六, 只book 到星期日, 黎到酒店, 都好full, 真係好多食客👍🏻我地揀左星期日第一個時段2點, 而第二個時段係4點.一黎到waitress 好細心咁即刻幫我地落一個tea set for two, 再叫我地慢慢揀飲品, 包咖啡或茶.我地揀左一杯earl grey tea 同iced americano. 食物先到, waitress 有簡單介紹一下食物.tea set 三層架好精美, 再配有一個黑色木盤.咸點有:-炸龍蝦鵪鶉蛋球: 炸丸內有龍蝦, 但龍蝦味唔夠, 鵪鶉蛋係流心效果👍🏻, 丸係彈牙-白蘆筍湯: 配有一支白蘆筍同芝士條, 味白蘆筍好味, 配上芝士條, 味道無咁單調-芝士火腿撻: 呢個味道夠濃, 芝士夠咸香-脆多士配磨菇醬: 磨菇醬係凍凍的, 味道香濃, 入面真係有菇菇👍🏻甜點有:-士多啤梨芝士蛋糕: 係雪條狀, 外面coated 左一層白朱古力, 我愛吃甜食, 都覺得太甜, 但芝士蛋糕係有一層果醬同埋餅底嘅, 味道唔差-朱古力棋子蛋糕: 味道唔錯, 只係口感比較濕潤-泡芙: 味道不過不失-士多啤梨scone: 將個s

我地揀左星期日第一個時段2點, 而第二個時段係4點.

食物先到, waitress 有簡單介紹一下食物.
tea set 三層架好精美, 再配有一個黑色木盤.

Tea  set

咸點有:
-芝士火腿撻: 呢個味道夠濃, 芝士夠咸香

甜點有:
-朱古力棋子蛋糕: 味道唔錯, 只係口感比較濕潤
-泡芙: 味道不過不失
-士多啤梨scone: 將個scone 切開左一半, 配上忌廉同埋士多啤梨, scone 唔會太乾太碎, 亦唔會太濕太黏口👍🏻

飲品方面, earl grey 味道正宗, 飲到咁上下, waitress 就會過黎加熱水, keep 住茶嘅熱度👍🏻
朋友杯iced americano 味道好淡😅唔推介!~

最後簽卡先個HSBC 有9折優惠, 埋單tea set for two 都唔洗600蚊👍🏻👍🏻

$300 (Tea)
Dining Offer
Credit Card Offers