2020-06-08 1470 views
📍旺角東(新世紀)🍽念川居.新世紀裝修之後都係我哋屋企幾常去嘅商場~ 九龍城過去又方便~ 爸爸鍾意飲茶,最頂嗰兩層都係酒樓~實到啱食!呢間相對貴少少,但相對亦少啲人等位~ 食川粵菜(我第一次都以為係穿越,哈)嘢食質素同環境都係五星~.🍜擔擔麵 $55比起出面好多都係花生醬湯底,今次呢個麻辣都幾有驚喜~少少麻,湯唔會太膩,好食.🥩干炒牛河 $168肥嘢!好大碗!哈哈~ 牛肉份量多,河粉唔會黏埋一舊,味唔會太咸,好食㗎,但多油真係走唔甩,食一少碗就會好飽~ .🐷叉腸 $44腸粉反而個粉我覺得唔夠分明,有種槳住嘅感覺。叉燒份量唔多,其他料反而多,咬開睇似火腿多啲。.🥧馬拉糕 $38問咗知道係原個馬拉糕,即嗌!馬拉糕頭號粉絲~好好食!入面好juicy,仲好有咬口好鬆軟~ 鍾意馬拉糕一定要食!.🥟小籠包 $44不過不失,好夠湯嘅,皮質地其實好食,但表面賣相可以滑啲。.#利利仁飲食雜誌九龍區
📍旺角東(新世紀)
🍽念川居
🍜擔擔麵 $55
🥩干炒牛河 $168
🐷叉腸 $44
🥧馬拉糕 $38
🥟小籠包 $44
不過不失,好夠湯嘅,皮質地其實好食,但表面賣相可以滑啲。
#利利仁飲食雜誌九龍區