2020-11-28
放工嚟食呢間西班牙菜嘅bar,環境幾好,同朋友吹下水、食下嘢、飲返杯~Tapa係西班牙文小食嘅意思,有分cold tapas同埋hot tapas😉·✨薄切慢煮八爪魚🐙 $78真係薄切,每塊食落都彈牙,配面頭嘅甜甜酸酸嘅醬汁幾滋味,不過小食嚟講份量睇落偏少呀·✨西班牙火腿及蜜糖茄子卷 $58西班牙火腿大塊,充滿鹹香味茄子🍆切到好薄,睇餐牌先知原來係茄子😝火腿同茄子包住好多菜,伴有黑醋,酸酸甜甜·✨棒棒鵝肝 $78凍食嘅,成粒鵝肝,應該同啲芝士mix埋一齊,口感係creamy但唔係油個隻,偏鹹,重口味,配以開心果碎一齊食冇咁漏記得分開一細啖啖咁食,或者同其他小食一齊食,如果成粒食應該會太鹹🙈·✨太陽蛋、西班牙火腿、炸薯條 $58薯條係用原隻薯仔🥔,粗薯正👍🏻份量唔算多🙃個醬係蒜茸蛋黃醬,點薯條食啱哂🤤隻太陽蛋都煎得好靚,篤穿仲係流心西班牙火腿偏鹹,同薯條一齊食唔係太夾😅·✨西班牙黑毛豬肉丸伴烤甜椒醬 $78外面個口感偏脆身,係不錯既 入口食落就覺得有點乾,可能點多醬好啲🤣·✨烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架 配些厘醋燒汁伴烤薯粒 $158賣相唔錯,塊黑毛豬好厚身好吸引,聞落都好香🥰切開入面睇佢幾
✨薄切慢煮八爪魚🐙 $78
✨西班牙火腿及蜜糖茄子卷 $58
西班牙火腿大塊,充滿鹹香味
茄子🍆切到好薄,睇餐牌先知原來係茄子😝
火腿同茄子包住好多菜,伴有黑醋,酸酸甜甜
✨棒棒鵝肝 $78
✨太陽蛋、西班牙火腿、炸薯條 $58
薯條係用原隻薯仔🥔,粗薯正👍🏻份量唔算多🙃
個醬係蒜茸蛋黃醬,點薯條食啱哂🤤
隻太陽蛋都煎得好靚,篤穿仲係流心
西班牙火腿偏鹹,同薯條一齊食唔係太夾😅
✨西班牙黑毛豬肉丸伴烤甜椒醬 $78
外面個口感偏脆身,係不錯既
入口食落就覺得有點乾,可能點多醬好啲🤣
✨烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架 配些厘醋燒汁伴烤薯粒 $158
賣相唔錯,塊黑毛豬好厚身好吸引,聞落都好香🥰
切開入面睇佢幾靚😍,仲有少少粉紅色,食落口感爽得嚟又夠腍同嫩,一啲都唔會韌,略嫌邊邊有啲肥膏位就冇食到
烤薯粒份量都好多,都腍嘅,唔怕唔夠飽啦😬
✨Ginger Dog🍸
Copper Dog Whisky 🥃 x Ginger ale
✨Copper Dog Orange🍸
Copper Dog Whisky 🥃 x Orange juice🍊
我飲嘅呢杯,兩杯都易入口,酒精唔會太多😆
🌟整體賣相、味道、環境、價錢都不錯,啱哂兩三個朋友嚟chill下放鬆下,可以一試😚😚