2019-03-14 429 views
近年唔單止台式手搖大行其道,連帶台式軟歐包都係香港愈趨普遍身為包包愛好者既我就當然樂於此況啦可以食麵包當正餐既我,呢日就決定黎買包做晚餐可惜當日去到,佢地既大熱髒髒包經已買光光但其他包款都好吸引,所以都揀左好幾款返去開餐個日仲買左杯凍既“墨沏烏龍芝士奶蓋”HKd$35黎飲佢地既芝士奶蓋有分甜芝士同藍芝士,甜芝士就係我地平日開既奶蓋咁!而藍芝士就會比較特别,會帶有鹹味既,聽完店員講解之後,我都係決定唔試新野~~(都係試左正常version先)呢度既奶蓋分量唔少兼且做得綿密順喉,加上茶香味濃又大杯,的確相當唔錯返到屋企就開餐啦先試左店內一大特色既“爆珍珠包”HKd$15一切開就見到帶有茶香既吉士醬同白珍珠內藏係包包入面,食落感覺有趣,係幾有特色既食一個小包又點夠喉,之後我仲食埋呢個“少女心之戀”HKd$22呢個包包混合左草莓同朱古力,唔單止令少女心爆發,仲完全發揮出軟歐包chewy有嚼勁既特性~~大愛仲要大大個,食完呢個真係好滿足兼飽飽而呢個“極濃乳酪”HKd$26同“花生磚”HKd$15就成為我第二日既早餐同下午茶雖然隔左一日,但呢兩款包都依舊軟綿,前者由三個內含足料cream chee
近年唔單止台式手搖大行其道,連帶台式軟歐包都係香港愈趨普遍

身為包包愛好者既我就當然樂於此況啦

可以食麵包當正餐既我,呢日就決定黎買包做晚餐

可惜當日去到,佢地既大熱髒髒包經已買光光

但其他包款都好吸引,所以都揀左好幾款返去開餐

個日仲買左杯凍既“墨沏烏龍芝士奶蓋”HKd$35黎飲

(都係試左正常version先

返到屋企就開餐啦

先試左店內一大特色既“爆珍珠包”HKd$15

仲要大大個,食完呢個真係好滿足兼飽飽

雖然隔左一日,但呢兩款包都依舊軟綿,前者由三個內含足料cream cheese既小包組成,後者貝在粗條既包身塗上厚厚既粗粒花生醬,兩者味道都唔差,配上一杯熱茶/熱咖啡就成為一個可以令包控滿意既餐點
TakeAway
Type of Meal